Libor Honzárek

Libor Honzárek

Datum narození: 14. 3. 1963
Místo narození: Havlíčkův Brod
Profese: politik
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik Libor Honzárek, někdejší člen Občanského fóra, se stal kandidátem TOP 09 a SZ do krajských voleb 2016 na post hejtmana Kraje Vysočina.

Stavební technik Libor Honzárek se v politice angažoval již od Sametové revoluce 1989, kdy byl členem Občanského fóra. Do komunální politiky se pokoušel vstoupit na kandidátkách ODA a "Sdružení ODA, SPŽR, NKa", ale podařilo se mu to až za SNK – Broďáci. V roce 2006 se vypracoval až na 1. místostarostu města Havlíčkův Brod. Roku 2010 si jako nezávislý za TOP 09 uhájil post zastupitele města. Rok poté do Topky vstoupil. V listopadu 2014 se stal znovu havlíčkobrodským místostarostou.

Třikrát se Libor Honzárek snažil dostat do Poslanecké sněmovny PČR v Kraji Vysočina: v roce 2006 jako nestraník za SNK-ED, v roce 2010 jako nestraník za TOP 09 a v roce 2013 jako člen TOP 09. Ani jednou neuspěl. Roku 2016 dostal důvěru zabojovat o hejtmanské křeslo na kandidátce TOP 09 a Strany zelených (SZ).

Osm let po pádu totality se Libor Honzárek stal podnikatelem - založil a řídil projektovou kancelář. Předtím absolvoval studia na Střední průmyslové škole stavební Akademika Stanislava Bechyně v Havlíčkově Brodě, obor pozemní stavitelství a bakalářské studium na Metropolitní univerzitě Praha, obor mezinárodní vztahy a evropská studia. Od roku 1992 byl spoluzakladatelem projekčně-geodetické společnosti Geonova.

Libor Honzárek je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho záliby patří historie, architektura, památkový urbanismus, sport, příroda a rybolov; věnuje se také regionálně průvodcovské činnosti.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

 

Další Politici

zobrazit profil Martin Luther King
Martin Luther King
zobrazit profil Vít Vomáčka
Vít Vomáčka
zobrazit profil Karel Zitterbart
Karel Zitterbart
zobrazit profil Antonín Tesařík
Antonín Tesařík
zobrazit profil Jan Holásek
Jan Holásek
zobrazit profil Jan Paparega
Jan Paparega
zobrazit profil Miluše Horská
Miluše Horská
zobrazit profil Jaroslav Červinka
Jaroslav Červinka