Ivo Polák

Ivo Polák

Datum narození: 22. 9. 1957
Místo narození: Blansko
Profese: pedagog, politik ČSSD
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Starosta města Blanska Ivo Polák, který se živil jako učitel na základní škole, se ve volbách 2016 stal sociálnědemokratickým kandidátem na senátora.

Pedagog Ivo Polák v letech 2002 až 2008 vykonával za ČSSD funkci místostarosty Blanska. Do zastupitelstva se vrátil roku 2010 a tři roky nato byl jednomyslně zvolen starostou. Roku 2008 se dostal do Zastupitelstva Jihomoravského kraje, kde se stal členem Rady Jihomoravského kraje. V září 2010 postoupil na post náměstka tamního hejtmana pro oblast životního prostředí (do roku 2012). V krajských volbách v říjnu 2012 byl opět zvolen členem krajského zastupitelstva, a to díky preferenčním hlasům. Stal se členem Výboru kontrolního a Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Ve volbách do Senátu PČR 2016 byl ČSSD vyslán do boje o křeslo v horní komoře za obvod č. 49 – Blansko.

IVO POLÁK BOURAL, ZRANIL DVĚ DĚTI

Po vyučení v oboru mechanik elektronických zařízení Ivo Polák absolvoval Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Působil jako učitel na základní škole v Křtinách, později zde byl zástupcem ředitele. Pracoval též jako manažer školícího centra ve firmě Letiště Brno.

Rodák z Blanska Ivo Polák je ženatý, má dva syny - Tomáše (1983) a Martina (1996), který studoval na obchodní akademii; působí v punk rockové kapele The Desperate Mind. Mezi politikovy koníčky patří sport, literatura, divadlo a film.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Články o celebritě

Další Politici

zobrazit profil Radim Fiala
Radim Fiala
zobrazit profil Jiří Domlátil
Jiří Domlátil
zobrazit profil Eva Kislingerová
Eva Kislingerová
zobrazit profil Jiří Mihola
Jiří Mihola
zobrazit profil Zuzana Brzobohatá
Zuzana Brzobohatá
zobrazit profil Sebastian Kurz
Sebastian Kurz
zobrazit profil Jan Farský
Jan Farský
zobrazit profil Filip IV. Španělský
Filip IV. Španělský