Michal Straka

Michal Straka

Datum narození: 8. 11. 1983
Přezdívka: Ego
Místo narození: Lučenec, Československo
Profese: rapper, zpěvák
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Slovenský rapper Michal Straka, známý jako Ego, se proslavil svým sólovým debutem, singlem Žijeme len raz, který získal Zlatého slavíka 2012 v kategoriích Hit roku a Videoklip roku.

Zpěvák a rapper Michal Straka, alias Ego, se na hudební scéně objevil již v polovině 90. let 20. století, kdy působil s méně známou kapelou Prízrak. Později se stal členem skupiny Kontrafakt, a to spolu s Rytmusem a DJ Anysem (dříve DJ Aneška). Kapela zaujala mj. studiovými alby E.R.A. (2004), Bozk na rozlúčku (2007), Navždy (2013). Bozku na rozlúčku, který vyšel v Rytmusově vydavatelství, se prodalo víc než 20 000 kusů.

JAK EGO VÁLCOVAL RYTMUSE

Svou sólovou dráhu Ego nastartoval roku 2012, a to hned hitem s názvem Žijeme len raz, který bodoval nejen na slovenských rádiích, ale též v tamním slavíkovi, kde zvítězil hned ve dvou kategoriích – Hit roku a Videoklip roku. K úspěchu Egovi pomohl DJ Robert Burian, jenž je autorem muziky zmíněné sklady a také jejím producentem. V létě 2012 se hit stal nejsledovanějším slovenským videoklipem na YouTube. Dalším úspěšným singlem byla skladba Skús ma chápať, tentokrát se produkce ujal Filip Jančík.

V letech 2015 a 2016 se Ego zaměřil na projekty zvané Podzemgang a Podzemgang II, jejichž smyslem mělo být sjednotit mladé talentované hudebníky a pomoci jim tak prorazit na hudební scéně.

Ego se roku 2014 stal poprvé otcem - narodila se mu dcera Ninka. O dva roky později uvítal na svět svou druhou dceru Sofii Dobromilu.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Marcela Březinová
Marcela Březinová
zobrazit profil Hana Ulrychová
Hana Ulrychová
zobrazit profil Michal Hrůza
Michal Hrůza
zobrazit profil Viktor Sodoma
Viktor Sodoma
zobrazit profil Beyoncé Knowles-Carter
Beyoncé Knowles-Carter
zobrazit profil Andre Young - Dr. Dre
Andre Young - Dr. Dre