Miroslav Lidinský

Datum narození: 23. 9. 1972
Místo narození: Chlum u Třeboně
Profese: bývalý policista, válečný veterán, politik
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Poručík ve výslužbě Miroslav Lidinský byl policistou a příslušníkem Útvaru speciálních operací Vojenské policie. V srpnu 2015 se stal předsedou hnutí Úsvit - Národní koalice.

Po průmyslovce pracoval Miroslav Lidinský jako technolog. Později narukoval k Pohraniční stráži, která se transformovala v Pohraniční policii a následně byla začleněna do Policie ČR. Jako policista začínal v rodném Chlumu u Třeboně.

MIROSLAV LIDINSKÝ A JASNÉ NE IMIGRACI

V roce 1996 Miroslav Lidinský přestoupil k Zásahové jednotce v Českých Budějovicích, v níž byl deset let. Při této náročné práci zvládl vystudovat Pedagogickou fakultu Jihočeské univerzity a Vysokou vojenskou školu pozemního vojska ve Vyškově. Poté začal učit na Jihočeské univerzitě tělesnou výchovu pro zdravotní záchranáře. Stal se potápěčem, pyrotechnikem, leteckým záchranářem, instruktorem taktické a střelecké přípravy.

V listopadu 2006 Miroslav Lidinský nastoupil k Útvaru speciálních operací Vojenské policie – SOG (Special Operations Group), připravované na boj proti terorismu doma i v zahraničí. Hned rok nato odletěl do Afghánistánu. V provincii Helmand byl 28. července 2007 těžce raněn; protitanková střel RPG mu utrhla levý kotník. V roce 2010 mu lékaři museli amputovat nohu pod kolenem.

Po úraze jej přítelkyně přivedla ke golfu. A tak se posléze z Miroslava Lidinského stal špičkový handicapovaný sportovec. V letech 2010 až 2013 byl čtyřikrát vítězem Evropského poháru EDGA (European Disabled Golf Asociation). Je vicemistrem Evropy golfu handicapovaných 2010 a vicemistrem ČR golfu handicapovaných v letech 2011 a 2012.

O MIROSLAVU LIDINSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Ve volbách do Senátu 2014, v nichž Miroslav Lidinský kandidoval jako nestraník za Občanskou konzervativní stranu v obvodu č. 15 – Pelhřimov, neuspěl. Roku 2015 se stal členem hnutí Úsvit přímé demokracie a v srpnu 2015 byl zvolen předsedou tohoto hnutí, které se přejměnovalo na Úsvit – Národní koalice.

Válečný veterán Miroslav Lidinský je držitelem řady vyznamenání. Roku 2008 dostal Medaili Karla Kramáře za odvahu. Získal též dva Záslužné kříže ministryně obrany – stříbrný a bronzový.

S bývalou manželkou, s níž se rozvedl roku 2008, má Miroslav Lidinský dceru Kláru.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Hanna Alström
Hanna Alström
zobrazit profil Will Poulter
Will Poulter
zobrazit profil Robert Kousal
Robert Kousal
zobrazit profil Hana Horká
Hana Horká
zobrazit profil Renata Langmannová
Renata Langmannová
zobrazit profil Aneta Vrzalová
Aneta Vrzalová
zobrazit profil Pavel Petřikov
Pavel Petřikov