Markéta Mátlová

Markéta Mátlová

Datum narození: 9. 3. 1985
Místo narození: Praha
Profese: pěvkyně, sopranistka, multižánrová pěvkyně
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Pěvkyně Markéta Mátlová, sopranistka a multižánrová zpěvačka, dcera dirigenta Lubomíra Mátla, se proslavila takřka po celém světě. Zlato v hrdle bylo shůry dáno i jejím sestrám Tereze a Kateřině.

Hudbě se Markéta Mátlová začala věnovat již v útlém dětství. Učila se hře na klavír a zpívala v Kűhnově dětském sboru. Po maturitě na hudebním gymnáziu vystudovala pražskou HAMU.

MARKÉTA MÁTLOVÁ - VZALA SI VNUKA GENERÁLA

Debutové CD Music Moments Markéta Mátlová natočila roku 2010. Zpívala s Českým národním symfonickým orchestrem, který tehdy dirigoval její otec. Dále následovala alba Musica Kukusiensis (2012), Simple Thing (2014), Markéta Mátlová CD (2014) a Perfect Day (2016).

Deska Simple Thing nese název podle její autorské písně. Markéta Mátlová CD je zajímavé tím, že přes klasickou hudbu zasahuje do světového chansovu; zato Perfekt Day má být poctou české muzice a jejím hvězdám, jako např. Jaroslavu Ježkovi, Jiřímu Voskovci a Janu Werichovi.

Soprán Markéty Mátlové učaroval posluchačům nejen v Česku, ale i ve světě. Zpívala na téměř všech kontinentech. Účinkovala mj. v Japonsku, v Číně, Americe a v řadě zemí Evropy.

Vyhrála mnoho mezinárodních soutěží, např. Emmy Destinn Competition London. Markétě Mátlové se dostalo pocty pěvecky zahájit slavnostní otevření Českého domu v rámci Letních olympijských her v Londýně v roce 2012.

Mezi koníčky Markéty Mátlové patří bytová architektura a funkční design.

O MARKÉTĚ MÁTLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Markéta Mátlová je jednou z šesti dcer známého českého dirigenta, sbormistra a hudebního pedagoga Lubomíra Mátla. Její sestry Tereza a Kateřina se též věnují zpěvu.

V říjnu 2017 se Markéta Mátlová provdala za Martina Fassatiho, trenéra tenisových hvězd.

 

Články o celebritě

Další Zpěváci

zobrazit profil Nikola Kusendová
Nikola Kusendová
zobrazit profil Marta Jandová
Marta Jandová
zobrazit profil Hana Ulrychová
Hana Ulrychová
zobrazit profil Martina Balogová
Martina Balogová
zobrazit profil zpěvačka Victoria
zpěvačka Victoria
zobrazit profil Pavla Břínková
Pavla Břínková