Vladimír Kruliš

Datum narození: 27. 10. 1981
Místo narození: Brno
Profese: bývalý ředitel Odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Vladimír Kruliš byl od února 2018 pět let ředitelem Odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky. Zájem médií vyvolal zejména vztahem s dcerou Miloše Zemana a nehodou v policejním voze.

Po německém gymnáziu v Brně Vladimír Kruliš absolvoval studia marketingu a médií na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Deset let nato, tedy roku 2017, získal na fakultě managementu a ekonomiky titul Ph.D.

VLADIMÍR KRULIŠ HAVAROVAL V POLICEJNÍM BMW

Roku 2008 Vladimír Kruliš stál u zrodu agentury Studio reklamy. Rok nato se stal členem Strany Práv Občanů (SPO). Do této partaje ho přivedl bývalý senátor František Čuba, někdejší šéf JZD Slušovice.

V parlamentních volbách 2010 Vladimír Kruliš kandidoval na Zlínsku. Strana se do Sněmovny vůbec nedostala. V roce 2011 organizoval Petici za přímou volbu, která získala více než sto tisíc podpisů občanů. Díky ní se podařilo přimět zákonodárce k přijetí zákona o přímé volbě prezidenta, jímž se záhy stal Miloš Zeman.

Na sjezdu SPO v březnu 2013 byl Vladimír Kruliš zvolen místopředsedou strany. Funkci zastával rok. Zabodoval jako hlavní organizátor Petice za zákon o prokázání původu příjmů a majetku, která se díky 150 479 podpisům zařadila mezi největší v ČR.

V červnu 2014 Vladimír Kruliš začal pracovat pro Miloše Zemana v Odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky. V dubnu 2016 obdržel Medaili II. stupně od Českého svazu bojovníků za svobodu. V krajských volbách 2016 se mu nepodařilo stát se zastupitelem Zlínského kraje.

Zato v Odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky Miloše Zemana Vladimír Kruliš stoupal výš, se v únoru 2018 stal jeho ředitelem. V únoru 2023 podal na Hradě výpověď.

O VLADIMÍRU KRULIŠOVI ČTĚTE ZDE>>

Vladimír Kruliš pochází z rodiny výtvarnice Aleny Krulišové a emeritního rektora Západomoravské vysoké školy Třebíč Petra Kruliše.

V červnu 2013 média odhalila jeho vztah s Kateřinou Zemanovou, dcerou Miloše Zemana, který si jej zřejmě velmi oblíbil. V rozhovoru pro Blesk totiž uvedl: „Já znám Vladimíra Kruliše několik let. A nepoznal jsem v jeho generaci slušnějšího člověka, než je on.“

Vztah Vladimíra Kruliše s Kateřinou Zemanovou po několika měsících skončil. Důvody nechtěl, zřejmě jako pravý gentleman, nijak komentovat. Řekl pouze: „Káťa je skvělá holka a přeju si, ať je šťastná. Bez ohledu na to, jestli jsem, nebo nejsem součástí toho štěstí já.“

 

Články o celebritě

Zemanův bývalý protokolář po rozvodu: Sám v metru i na Valentýna. Jeho ex svezl boháč vrtulníkem Zemanův bývalý protokolář po rozvodu: Sám v metru i na Valentýna. Jeho ex svezl boháč vrtulníkem Tři týdny po rozvodu zažili exmanželé Vladimír Kruliš (42) a Dagmar Dítětová (39) v uplynulém týdnu ... číst článek
Zemanův muž a bývalý hradní protokolář Kruliš: Krásná manželka mu utekla k boháčovi Zemanův muž a bývalý hradní protokolář Kruliš: Krásná manželka mu utekla k boháčovi Perný začátek roku prožívá bývalý šéf hradního protokolu za Miloše Zemana (79), Vladimír Kruliš (42)... číst článek
Zemanův muž a bývalý hradní protokolář Kruliš: Krásná manželka mu utekla k boháčovi Zemanův muž a bývalý hradní protokolář Kruliš: Krásná manželka mu utekla k boháčovi Perný začátek roku prožívá bývalý šéf hradního protokolu za Miloše Zemana (79), Vladimír Kruliš (42)... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Jan Richter
Jan Richter
zobrazit profil Jiří Blažek
Jiří Blažek
zobrazit profil Alice Jandová
Alice Jandová
zobrazit profil Rostislav Koštial
Rostislav Koštial
zobrazit profil Jiří Navrátil
Jiří Navrátil
zobrazit profil Olga Sehnalová
Olga Sehnalová
zobrazit profil Vladimír Derner
Vladimír Derner