Eva Hrušková

Eva Hrušková

Datum narození: 27. 3. 1952
Místo narození: Česká Skalice
Profese: herečka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Eva Hrušková ráda tahá za nitky. Od mládí se věnuje loutkaření. Janem Přeučilem, založila vlastní loutkové divadlo, se kterým objíždí sály po celé republice.

Jako malá bydlela Eva Hrušková poblíž malebného Babiččina údolí. V jedenácti letech vyhrála spolu s několika dalšími dětmi konkurz na televizní pořad Hledáme písničky pro děti, ve kterém působila i dětmi milovaná moderátorka Štěpánka Haničincová.

Jako sedmnáctiletá hledala Eva Hrušková svého prince v pohádce Popelka z roku 1969. Byl jím herec Jiří Štědroň. Scénář k hlavní roli dostala na Štědrý den pod stromeček. Pohádka byla nakonec zakázána, protože v ní hrál i emigrant Jan Tříska. Poté natočila Hrušková ještě několik dalších pohádek – Panenku z vltavské tůně, Jak se peče štěstí nebo Sněhurčino polepšení, žádná ale ušmudlanou Popelku nepředčila.

Po maturitě bavila publikum v loutkovém divadle DRAK v Hradci Králové. Poté vystudovala obor loutkářství na DAMU. Po škole hrála například v Divadle bez opony a zpívala písničky do pohádek za herečky, které zpívat nesvedly.

Princů si v životě vzala Eva Hrušková několik. Dohromady čtyři. Má tři syny – Zdeňka, Vojtěch a Pavla.  Jejím čtvrtým mužem je herec Jan Přeučil. Ráda s ním cestuje. Byli například v Barceloně, v Milánu nebo v Basileji.

 

Články o celebritě

8 pohádkových hrdinů tehdy a dnes: Jak se změnil Trávníček, Neckář a Čenský? Jak vzpomínají na natáčení? 8 pohádkových hrdinů tehdy a dnes: Jak se změnil Trávníček, Neckář a Čenský? Jak vzpomínají na natáčení? Udatní princové a jiní odvážní rekové, co s mečem v ruce zachraňují princezny před sežráním drakem, ... číst článek
Proměny pohádkových princů: Do kterého z nich se zub času nelítostně zakousnul? Proměny pohádkových princů: Do kterého z nich se zub času nelítostně zakousnul? Vánoce bez pohádek? Není možná. A pohádky bez udatných princů? Jistě si je dokážeme představit, ale ... číst článek
Známé princezny se ptají nových princezen: 11 otázek pro Korbelovou a Krajčovičovou! Známé princezny se ptají nových princezen: 11 otázek pro Korbelovou a Krajčovičovou! Na co by se taková bývalá princezna zeptala té současné? Inu, podívejte se… Jedenáct Jejich Výsostí ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ivo Pešák
Ivo Pešák
zobrazit profil Milan Peroutka
Milan Peroutka
zobrazit profil Stevie Ryan
Stevie Ryan
zobrazit profil Frances Tomelty
Frances Tomelty
zobrazit profil Cyril Drozda
Cyril Drozda
zobrazit profil Taylor Zakhar Perez
Taylor Zakhar Perez
zobrazit profil Marek Lambora
Marek Lambora
zobrazit profil Ľubomír Roman
Ľubomír Roman