Josef Hušbauer

Datum narození: 16. 3. 1990
Přezdívka: Hušby
Místo narození: Hradištko
Váha: 73 kg
Výška: 182 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Josef Hušbauer je český profesionální fotbalový záložník, v současnosti působící v týmu SK Slavia Praha. Patří mezi nejlepší záložníky v české lize.

Josef Hušbauer se narodil 16. března 1990 a fotbalově vyrůstal na Spartě a v Jihlavě. Za seniorský A Tým si poprvé zahrál v roce 2008 v dresu Viktorie Žižkov. Poté následovalo angažmá v Příbrami a Baníku Ostrava, odkud se v roce 2011 vrátil do Sparty.

Josef Hušbauer o sobě dal pořádně vědět v ročníku 2013/14, kdy se v dresu pražské Sparty stal nejlepším střelcem soutěže s 18 góly. Druhý byl jeho spoluhráč David Lafata. Byl také vyhlášen nejlepším hráčem i záložníkem sezony. Se Spartou navíc slavil triumf v nejvyšší české soutěži i zisk poháru a superpoháru.

Josef Hušbauer se díky svým klubovým výkonům dostal i do seniorské reprezentace. Tam zatím odehrál 9 utkání a připsal si jediný gól. Debutový start si připsal pod Michalem Bílkem 15. srpna 2012 v přátelském zápase proti Ukrajině. Svou jedinou branku dal v přátelském utkání s Finskem, které se odehrálo 21. května 2014.

Josef Hušbauer díky skvělým výkonům přestoupil do italského klubu Cagliari Calcio, kde strávil půl roku. Do základní sestavy se bohužel neprosadil a vrátil se do Sparty. Přes velkou konkurenci se mu nedařilo ani ve Spartě a 16. ledna 2016 posílil hlavního rivala SK Slavii Praha.

Josef Hušbauer se po téměř pětileté známosti s Petrou Janouškovou oženil. Své ano si řekli 22. června 2013 v kapli zámku v Jemnici.  

 

Články o celebritě

Tohle je jiná Slavia, Stanciu není top, říká Jarolím. Posily? Hráčů je tam dost Tohle je jiná Slavia, Stanciu není top, říká Jarolím. Posily? Hráčů je tam dost Sám to dobře zná. Před jedenácti lety byl na lavičce u toho, když Slavia přišla o Ligu mistrů. Dokon... číst článek
Doutníky, kořalka, pivo, šampáňo: Slávisté si udělali výčep z kabiny! Doutníky, kořalka, pivo, šampáňo: Slávisté si udělali výčep z kabiny! Nepudeme domů, až bude ráno, až bude bílý den, až všechno vypijem! Slávisté si dopřáli bujaré juchán... číst článek
Bořil: Ukázali jsme, že jsme nejlepší. Obhajoba byla těžká, řekl Coufal Bořil: Ukázali jsme, že jsme nejlepší. Obhajoba byla těžká, řekl Coufal Druhou zlatou hvězdu našila Slavia na svůj dres. Ve druhém kole nadstavby srazila doma Plzeň 1:0 a m... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Michal Šafařík
Michal Šafařík
zobrazit profil Stanislav Řezáč
Stanislav Řezáč
zobrazit profil Aidin Mahmutovič
Aidin Mahmutovič
zobrazit profil Kristýna Fleissnerová
Kristýna Fleissnerová
zobrazit profil Jakub Nakládal
Jakub Nakládal
zobrazit profil Rafael Nadal
Rafael Nadal
zobrazit profil Arjen Robben
Arjen Robben
zobrazit profil Michal Řepík
Michal Řepík