Stephen Amell

Stephen Amell

Datum narození: 8. 5. 1981
Místo narození: Toronto, Kanada
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Stephen Amell, herec hlavní postavy seriálu Arrow stanice The CW, se proslavil především svým výkonem ve filmu Tajemství prstenu. V seriálu Arrow září ve všech čtyřech sériích.

Za roli v televizním seriálu Rent-a-Goailie byl nominován na cenu Gemini Award. Získal ji později za roli Craiga Riddlemeyera v seriálu Regensis.
Stephen Amell se narodil roku 1981 v Torontu v Kanadě. Poprvé si zahrál v seriálu Stay With Me Till Morning, jenže seriál byl pro nízkou sledovanost po třech epizodách ukončen. Dále se snažil protlouci jakožto herec vedlejších rolí, například v seriálech Kriminálka Las Vegas, Degrassi: The Next Generation nebo Queer As Folk. Po dalších snímcích Regenesi a Rent-a-Golie se dostal do výše zmíněného Tajemství Prstenu.
Zlom v jeho kariéře nastal v roce 2012, byl obsazen do hlavní role Olivera Queena v seriálu Arrow, který vychází z komiksu Green Arrow.

O SERIÁLU ARROW VÍCE ZDE

Stephen Amell v něm jakožto Oliver Queen chrání město Starling City (později jen Star City) v podobě maskovaného lukostřelce, jehož lučištnické schopnosti jsou neuvěřitelné. Tak to ale nevypadalo od začátku seriálu. Oliver Queen byl považován za mrtvého, jelikož jachta, na které se se svojí rodinou plavil, se potopila. Hrdina se však zachránil, pět let přežíval na ostrově a nakonec se dostal zpět do Starling City.
Mezi akčními scénami v seriálu najdeme i jiné, převážně rodinné a milenecké zápletky. Například Queenova přítelkyně Laurel Lanceová zjistí, že její sestra Sara Lanceová měla s jejím partnerem poměr. Sara Lanceová zahynula při potopení jachty a na Oliveru Queenovi ulpí podezření, že mohl její smrti zabránit. Oliver Queen se s tím musí vyrovnat a nejen s tím. Proti zločinu Oliver Queen bojuje na otcovo přání – odčinit hříchy rodiny Queenů, v tom mu překáží vedle zločinců také policie, které se nelíbí, že hrdina jedná mimo zákon. Naštěstí má pomocníka, bývalého vojáka Johna Digglea.
Stephen Amell vede spokojený rodiný život. O Vánocích 2012 se oženil s královnou krásy Cassandrou Jean. Mají spolu holčičku Mavi. Na svatbě, která se konala v Karibiku, nechyběl ženichův bratranec Robbie Amell, herec známý díky své roli Stephena Jamesona v seriálu The Tomorrow People.

 

Další Herci

zobrazit profil Bruna Marquezine
Bruna Marquezine
zobrazit profil Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
zobrazit profil Barbora Seidlová
Barbora Seidlová
zobrazit profil Florian Munteanu
Florian Munteanu
zobrazit profil Pavel Řezníček
Pavel Řezníček
zobrazit profil Lucien Laviscount
Lucien Laviscount
zobrazit profil Richard Gere
Richard Gere
zobrazit profil Alena Karešová
Alena Karešová