Eva Vrabcová Nývltová

Datum narození: 6. 2. 1986
Místo narození: Trutnov
Váha: 54 kg
Výška: 162 cm
Profese: běh na lyžích, maraton
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Běžkyně Eva Vrabcová Nývltová se v roce 2016 nominovala na maraton v brazilském Riu. Sportovkyně závodila již na třech OH, ale zimních. A to v běhu na lyžích.

I s bolavým kolenem, na které Eva Vrabcová Nývltová upadla při tréninku na náplavce vpředvečer závodu, vybojovala v květnu na Pražském maratonu olympijský limit potřebný k účasti na LOH 2016 v Riu de Janeiru. Zároveň se svým výkonem stala mistryní republiky. Olympijský limit 2:35:00 pokořila časem 2:30:10. V Pražském maratonu byla šestou nejlepší ženou. Zvítězila Keňanka Lucy Karimiová, trať uběhla za 2:24:46.

EVA VRABCOVÁ NÝVLTOVÁ PROHRÁLA SÁZKU O PSA

Ve své „mateřské“ disciplíně, kterou je běh na lyžích, Eva Vrabcová Nývltová hájí barvy lyžařského klubu Olfin car Vella Trutnov. Sportovkyně startovala šestkrát na mistrovství světa v klasickém lyžování (poprvé již v 19 letech) a třikrát na zimní olympiádě. Jejím nejlepším individuálním umístěním z těchto akcí je 5. příčka na ZOH v Soči 2014 (běh na 30 km volně).

Medailových úspěchů dosáhla v juniorské kategorii: stříbro a bronz na Mistrovství světa juniorů 2006 ve slovinské Kranji (5 km klasicky, 10 km skiatlon) a rovněž 2. a 3. místo na Mistrovství světa juniorů ve štafetách (2004, 2005).

V červnu 2012 se Eva Nývltová, dcera Karla Nývlta, bývalého reprezentanta v běhu na lyžích, v současnosti maséra BK Kara Trutnov, provdala za svého dlouholetého přítele Martina Vrabce. Její manžel jí pomáhá jako servisman. Pár žije v Trutnově.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Články o celebritě

„Orouškovaná“ Janečkova oslava: Rebelka Pomeje, Michal David i „hašení“ Grossových! „Orouškovaná“ Janečkova oslava: Rebelka Pomeje, Michal David i „hašení“ Grossových! František Janeček pořádal v pondělí večer na terase hotelu NH Prague City velkolepou oslavu - nejen ... číst článek
Atletická radost! Vytrvalkyně Vrabcová se stala matkou, porodila dceru Atletická radost! Vytrvalkyně Vrabcová se stala matkou, porodila dceru Česká vytrvalkyně a bývalá běžkyně na lyžích Eva Vrabcová Nývltová se stala matkou. Bronzová medaili... číst článek
Česká rekordmanka se chystá na vymodlené děťátko: Prozradila i pohlaví Česká rekordmanka se chystá na vymodlené děťátko: Prozradila i pohlaví Už může chystat růžové běžecké botičky. Maratonkyně Eva Vrabcová-Nývltová (34) bude za šest týdnů ma... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Vendula Hopjáková
Vendula Hopjáková
zobrazit profil David Musil
David Musil
zobrazit profil Ondřej  Kratěna
Ondřej Kratěna
zobrazit profil Rostislav Olesz
Rostislav Olesz
zobrazit profil Patrik Gedeon
Patrik Gedeon
zobrazit profil Lukáš Gdula
Lukáš Gdula
zobrazit profil Katina Papadopulosová
Katina Papadopulosová
zobrazit profil Jakub Vágner
Jakub Vágner