Jana Novotná

Datum narození: 2. 10. 1968
Datum úmrtí: 19. 11. 2017
Místo narození: Brno
Váha: 63 kg
Výška: 175 cm
Profese: tenistka, trenérka, komentátorka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Jana Novotná, wimbledonská vítězka z roku 1998, zemřela po těžké nemoci v pouhých 49 letech. Legendární sportovkyně dlouho bojovala s rakovinou.

Brněnská rodačka Jana Novotná vyhrála v letech 1987 až 1999 na okruhu WTA 24 turnajů ve dvouhře a 76 ve čtyřhře. Slavila též triumf ve Fed Cupu. Vedle jednoho vítězství ve Wimbledonu z roku 1998 získala dvanáct grandslamových vavřínů ve čtyřhře a čtyři ve smíšené čtyřhře.

JANA NOVOTNÁ - STŘÍDALA ŽIVOT NA FLORIDĚ A V OMICÍCH

Profesionální tenistka a světová jednička v ženské čtyřhře Jana Novotná byla bronzovou olympijskou medailistkou z dvouhry v Atlantě 1996, kde přidala ještě stříbro ze čtyřhry s Helenou Sukovou, s níž v Soulu 1988 skončila druhá.

Do Mezinárodní tenisové síně slávy byla Jana Novotná přijata v roce 2005. Působila též jako komentátorka pro britský kanál Eurosport a trenérka. Jejími svěřenkyněmi byly Francouzska Marion Bartoli či česká tenistka Barbora Krejčíková.

O JANĚ NOVOTNÉ ČTĚTE ZDE>>

Podlehla rakovině ve 49 letech

Legendární tenistka Jana Novotná zemřela po těžké nemoci; 19. listopadu 2017 prohrála vleklý boj se zákeřnou rakovinou. Odešla v pouhých 49 letech. Zesnula obklopena svými nejbližšími.

 

Články o celebritě

Vzpomínky na rok 2021: Jak Krejčíková objevovala, kde má své limity Vzpomínky na rok 2021: Jak Krejčíková objevovala, kde má své limity Už jen pár dní a bude za námi sportovní rok 2021. I přes světovou pandemii se v něm povedlo uspořáda... číst článek
Krejčíková rozplakala Navrátilovou slovy o svobodě, Siniaková jedničkou Krejčíková rozplakala Navrátilovou slovy o svobodě, Siniaková jedničkou Grandslamový titul z Paříže, olympijské zlato z Tokia a nyní první triumf na Turnaji mistryň. Dokona... číst článek
Tenistky Krejčíková a Siniaková: Na medaile dostaly výjimku Tenistky Krejčíková a Siniaková: Na medaile dostaly výjimku Český tenis je zlatý! Na pátý pokus to v olympijském finále konečně vyšlo a pod historický moment se... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Martina Dubovská
Martina Dubovská
zobrazit profil Radoslav Kováč
Radoslav Kováč
zobrazit profil Jakub Havlín
Jakub Havlín
zobrazit profil Patrik Hrošovský
Patrik Hrošovský
zobrazit profil Daniel Pudil
Daniel Pudil
zobrazit profil Denisa Barešová
Denisa Barešová
zobrazit profil Bořek Dočkal
Bořek Dočkal
zobrazit profil Filip Šváb
Filip Šváb