Jiří Domlátil

Jiří Domlátil

Místo narození: Ústí nad Orlicí
Profese: politik KAN, stavitel, projektant

Životopis

Projektant a stavitel Jiří Domlátil se coby předseda Klubu angažovaných nestraníků stal ve volbách do Evropského parlamentu 2019 lídrem kandidátky KAN.

Po dvanáctiletce Jiří Domlátil (narozen 1945) vystudoval na ČVUT obor Inženýrské stavitelství a na VŠB získal postgraduální vzdělání v oboru Ekonomiky průmyslu a řízení.

V roce 1968 se Jiří Domlátil zúčastnil přípravného sjezdu KAN. Do SSM ani do politické strany za komunistického režimu nevstoupil a nepodepsal dodatečný souhlas s okupací Československa vojsky Varšavské smlouvy.

Po studiích Jiří Domlátil pracoval jako projektant a investor v dopravním inženýrství, v energetice a později v expertize energetických investic. Po kritice hospodaření a praktik v tehdejším resortu paliv a energetiky v 80. letech 20. století byl propuštěn ze zaměstnání.

Angažoval se v organizacích, jako byl např. Kruhu nezávislé inteligence. Po znovuobnovení činnosti KAN po Sametové revoluci Jiří Domlátil pracoval v odborné komisi KAN. V roce 1997 byl zvolen členem předsednictva ústřední rady KAN.

Projektant a stavitel Jiří Domlátil se coby předseda Klubu angažovaných nestraníků stal ve volbách do Evropského parlamentu 2019 lídrem kandidátky KAN.

Vyrůstal v rodině pražského živnostníka, jehož majetek byl znárodněn v roce 1951. Jiří Domlátil je ženatý a má tři děti.

VŠE O VOLBÁCH DO EP 2019 NAJDETE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Milan Rychtařík
Milan Rychtařík
zobrazit profil Stanislav Křeček
Stanislav Křeček
zobrazit profil Tomáš Kohoutek
Tomáš Kohoutek
zobrazit profil Pavel Kárník
Pavel Kárník
zobrazit profil Peter Hromádka
Peter Hromádka
zobrazit profil Jiří Dolejš
Jiří Dolejš
zobrazit profil Petr Hlubuček
Petr Hlubuček