Vladimír Marek

Datum narození: 6. 8. 1951
Datum úmrtí: 29. 7. 2021
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Vladimíra Marka, který nikdy nepopíral svou homosexuální orientaci, proslavily role v muzikálech Johanka z Arku či Excalibur a také ve filmech a seriálech.

Vystudoval loutkoherectví na DAMU. Léta působil v divadle Drak. Roku 1991 se charismatický herec Vladimír Marek stal členem souboru divadla Na Zábradlí.

Diváci si Vladimíra Marka mohou vybavit z muzikálů i filmů. Jmenujme např. Kvaska, Excalibur, Fontána pre Zuzanu 2, Svatba upírů, Pevnost nebo Hranaři. Hrál také v řadě seriálů, a to mj. Cukrárna, Atentát, Rapl či Bohéma.

O VLADIMÍRU MARKOVI ČTĚTE ZDE>>

Partner Vladimíra Marka zemřel na AIDS

Ačkoliv nikdy nepopíral svou homosexuální orientaci, kdysi žil dva roky s herečkou Bárou Štěpánovou. „Ano, bylo to krásné a byla to velká láska. Ale pak dostala Bára nabídku z Plzně a my se kultivovaně rozešli,“ prozradil v rozhovoru pro Aha! Vladimír Marek.

Lásku Vladimír Marek prožil též s přítelem Jiřím Horským, který však zemřel na AIDS. Herec se pak raději nechával testovat. „Když jsem šel poprvé na testy, byla ve mně malá dušička. Když se ukázalo, že jsem v pořádku, ulevilo se mi,“ přiznal umělec, který se proslavil také rolí v muzikálu Johanka z Arku.

Vladimíra Marka léta trápily jiné neduhy, a to především maniodeprese, které se u něj projevily v jeho osmnácti letech. Osud k němu nebyl ani nadále příznivý. Prodělal rakovinu a po zranění částečně ochrnul a herectví musel pověsit na hřebík. Nemoc ho změnila k nepoznání.

Herec Vladimír Marek zemřel 29. července 2021. Bylo mu 69 let.

 

Další Herci

zobrazit profil Hana Kusnjerová
Hana Kusnjerová
zobrazit profil Maitland Ward
Maitland Ward
zobrazit profil Kristýna Badinková Nováková
Kristýna Badinková Nováková
zobrazit profil David Matásek
David Matásek
zobrazit profil Petra Navrátilová
Petra Navrátilová
zobrazit profil Sharon Stone
Sharon Stone
zobrazit profil David Tennant
David Tennant