Jana Kopecká

Jana Kopecká

Datum narození: 16. 5. 1939
Datum úmrtí: 9. 7. 2019
Profese: tanečnice, herečka
Znamení: Býk

Životopis

Tanečnice a herečka Jana Kopecká, někdejší manželka o 17 let staršího slavného donchuána Miloše Kopeckého (†73), zemřela po dlouhé těžké nemoci 9. července 2019.

Vystudovala konzervatoř a byla tanečnicí v několika divadlech. V letech 1960 až 1980 působila v pražském divadle ABC, účinkovala v Baletu Československé televize. Později Jana Kopecká, rozená Jana Křečková, pracovala jako nápověda v Divadle Na zábradlí.

JANA KOPECKÁ - CO ŘEKLA O MANŽELOVÝCH ŽENÁCH

S Milošem Kopeckým (†73) se Jana Křečková seznámila při natáčení komedie Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964). Sama se objevila ve snímcích Kdyby tisíc klarinetů, Dáma na kolejích, Zločin v modré hvězdě, Noc na Karlštejně, Hvězda padá vzhůru nebo Lásky mezi kapkami deště.

O soužití s o 17 let starším Milošem Kopeckým, který měl celý život psychické problémy a mnoho přiznaných mimomanželských vztahů, Jana Kopecká napsala několik knih, třeba titul Můj život s Mildou.

O JANĚ KOPECKÉ ČTĚTE ZDE>>

Herečka a tanečnice Jana Kopecká zemřela po dlouhé těžké nemoci 9. července 2019. Bylo jí 80 let. Svého muže, kterého si vzala v roce 1966, přežila o 23 let.

 

Další Herci

zobrazit profil Karel Heřmánek
Karel Heřmánek
zobrazit profil Zuzana Bydžovská
Zuzana Bydžovská
zobrazit profil Eva Nosálková-Leinweberová
Eva Nosálková-Leinweberová
zobrazit profil Ladislav Mrkvička
Ladislav Mrkvička
zobrazit profil Lída Němečková
Lída Němečková
zobrazit profil Jorga Kotrbová
Jorga Kotrbová
zobrazit profil Jakub Kohák
Jakub Kohák
zobrazit profil Monika Hilmerová
Monika Hilmerová