Barbora Janatková

Barbora Janatková

Datum narození: 11. 9. 1982
Místo narození: Dunajská Streda
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka Barbora Janatková se v počátku své kariéry věnovala zejména divadlu. Televizní diváci si ji mohou vybavit také z epizodních rolí v několika seriálech.

Od sedmi let Barbora Janatková navštěvovala kurzy závodního plavání a byla členkou karlovarského týmu akvabel. Otec Ivan Janatka, dostihový žokej a trenér koní, dceru vedl ke skautingu a lásce k přírodě. Maminka, herečka Magdaléna Dolejšová, ji směřovala jít v jejích šlépějích a také ke zpěvu.

BARBORA JANATKOVÁ UTEKLA HROBNÍKOVI Z LOPATY

Barbora Janatková začala ve čtrnácti letech závodně stepovat, stala se mistryní republiky ve skupinovém stepu a posléze byla jejich skupina nominovaná na MS 1999 v Berlíně.

Po základní škole Barbora Janatková nastoupila na Střední pedagogickou školu v Karlových Varech. Herectví jí však zůstalo v krvi. Ztvárnila několik malých rolí v divadle Dagmar či na prknech MD Karlovy Vary. Po maturitě studovala obor činoherní herectví na pražské DAMU.

Po studentském Divadle Disk Barbora Janatková stanula na prknech Národního divadla, Divadla pod Palmovkou, Divadla Na Fidlovačce, Městského divadla Kladno nebo Městských divadel pražských.

Na televizní obrazovce si Barbory Janatkové diváci mohli všimnout coby studentky v cyklu Nadměrné velikosti, dále pak v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Přešlapy nebo Život a doba soudce A. K., kde ztvárnila epizodní roli sociální pracovnice, či v krimi sérii Policie Modrava.

Na filmovém plátně se Barbora Janatková poprvé objevila v krátkometrážním dramatu Virus (2015) po boku kolegy Viktora Dvořáka.

O BARBOŘE JANATKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

S hercem, moderátorem a hudebníkem Petrem VondráčkemBarbora Janatková dceru Annu (narozena v říjnu 2009). Tanečníkovi Michalu Padevětovi přivadla v únoru 2024 na svět syna Tomáše Norberta.

 

Další Herci

zobrazit profil Anastasia Chocholatá
Anastasia Chocholatá
zobrazit profil Radka Pavlovčinová
Radka Pavlovčinová
zobrazit profil Vlasta Burian
Vlasta Burian
zobrazit profil Klára Trojanová Pollertová
Klára Trojanová Pollertová
zobrazit profil Marie Kružíková Renčová
Marie Kružíková Renčová
zobrazit profil Jennifer Lopez
Jennifer Lopez