Mansoor Maitah

Mansoor Maitah

Datum narození: 21. 8. 1962
Místo narození: Jordánsko
Profese: profesor ekonomie, politolog, kandidát na senátora
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Profesora ekonomie Mansoora Maitaha vyslalo hnutí Trikolóra, které založil Václav Klaus mladší, do senátních voleb 2020 vybojovat post v horní komoře.

Z rodného Jordánska odešel Mansoor Maitah v 18 letech studovat do tehdejšího Československa. Po Českém vysokém učení technickém v Praze absolvoval roku 2004 doktorské studium na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze, obor mezinárodní ekonomické vztahy.

Pět let nato Mansoor Maitah absolvoval ještě doktorské studium na Institutu politických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze, obor politologie. V roce 2011 habilitoval v oboru ekonomie. V roce 2019 jej prezident Miloš Zeman jmenoval profesorem v oboru ekonomie.

Působí jako vědecký výzkumník na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze a též na Provozně ekonomické fakultě České zemědělské univerzity v Praze. Mansoor Maitah je autorem řady vědeckých článků a též odborných publikací, např. knihy Makroekonomie v praxi.

Velký zájem vyvolala jeho kritická analýza vztahu mezi islámem a demokracií. Mansoor Maitah je členem vědecké rady Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze.

Do politiky Mansoor Maitah vstoupil coby zastupitel Městské části Praha 12, a to jako nestraník za ODS. Ve volbách 2020 se stal kandidátem hnutí Trikolóra na křeslo senátora za obvod č. 21 - Praha 5.

SEZNAM KANDIDÁTŮ PODLE OBVODŮ NAJDETE ZDE>>

Mezi koníčky Mansoora Maitaha patří sport, historie a studium jazyků. Mluví plynně anglicky a čínsky.

Mansoor Maitah je ženatý, má děti a je již i dědečkem.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Tomáš Voráček
Tomáš Voráček
zobrazit profil Pavlína Danková
Pavlína Danková
zobrazit profil Owen Wilson
Owen Wilson
zobrazit profil Šárka Krausová
Šárka Krausová
zobrazit profil Kamil Prachař
Kamil Prachař
zobrazit profil Zdeněk Godla
Zdeněk Godla