Vojtěch Roček

Vojtěch Roček

Datum narození: 8. 12. 1989
Místo narození: Praha
Profese: 1. spolupředseda strany Levice, technik
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Vojtěch Roček se na období od jara 2020 do podzimu 2021 stal spolupředsedou strany Levice, která v parlamentních volbách 2021 neuspěla.

Po Technickém lyceu Masarykovy střední školy chemické Vojtěch Roček studoval na ČVUT. V té době si přivydělával v oboru geodézie. Poté pracoval mj. v potravinářském průmyslu či ve výrobě v technologické firmě TTS v Praze.

Zájem o politiku v sobě Vojtěch Roček objevil při hnutí proti chystanému americkému radaru a od té doby se začal angažovat na levicové scéně, např. v organizaci Socialistická Solidarita. Zkušenosti nasbíral na demonstracích a přednáškách v ČR i v zahraničí. Zajímá se především o mezinárodní politiku a klimatické změny.

Na podzim 2019 se stal členem Strany demokratického socialismu, která se v rámci sloučení s iniciativou Skutečná levice v únoru 2021 přejmenovala na stranu Levice. Na jaře téhož roku byl Vojtěch Roček zvolen spolupředsedou strany, a to na období do října 2021.

Do parlamentních voleb 2021 Vojtěch Roček vkročil coby dvojka pražské kandidátky Levice. Strana neuspěla, žádný poslanecký mandát nezískala.

Mezi koníčky Vojtěcha Ročka patří cestování, hudba a sport.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Zdeňka Hamousová
Zdeňka Hamousová
zobrazit profil Michal Kortyš
Michal Kortyš
zobrazit profil Karel Šidlo
Karel Šidlo
zobrazit profil Josef Bernard
Josef Bernard
zobrazit profil Eva Valjentová
Eva Valjentová
zobrazit profil Letizia Ortiz Rocasolano
Letizia Ortiz Rocasolano
zobrazit profil Justin Turdeau
Justin Turdeau
zobrazit profil Jaroslav Zámečník
Jaroslav Zámečník