Fotka není dostupná

Jaromír Fojtík

Datum narození: 18. 8. 1948
Profese: 1. předseda strany Senioři 21, elektrikář, podnikatel
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Jaromír Fojtík coby předseda strany Senioři 21 neuspěl v parlamentních volbách 2021. Byl lídrem v Moravskoslezském kraji.

Pracoval jako elektrikář a poté, co si doplnil vzdělání, v elektrárně, odkud odešel do pekáren. Byl mj. zástupce vedoucího velké pekárny. Po Sametové revoluci 1989 Jaromír Fojtík podnikal. V Ostravě-Porubě si otevřel prádelnu, kterou provozoval až do důchodu.

Jaromír Fojtím zakládal Občanské fórum

Nebyl nikdy členem žádné politické strany. Po pádu totality Jaromír Fojtík v pekárnách v Ostravě zakládal Občanské fórum.

V červnu 2020 Jaromír Fojtík stál u zrodu strany Senioři 21, jejímž byl zvolen předsedou. K založení strany jej podle jeho slov nastartovalo navyšování důchodů, respektive fakt, že nízkopříjmovým seniorům se přidává méně než těm, kteří berou více.

Jak Jaromíra Fojtík řekl, důchodci by měli mít svoje zastání. Poukázal na to, že právo na ně si osobuje jak Andrej Babiš, tak Tomio Okamura, což pro ně nepovažuje za správnou volbu. Jedním z cílů Seniorů 21 je obnovení důchodového fondu, z něhož bylo podle slov předsedy strany ukradeno 340 miliard korun.

Do parlamentních voleb 2021 Jaromír Fojtík vkročil jako lídr moravskoslezské kandidátky Seniorů 21. Neuspěl, poslanecký mandát nezískal.

Největšími zálibami Jaromíra Fojtíka jsou šachy a moře.

Jaromír Fojtík je vdovec. S manželkou vychoval dvě dcery a syna.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Lenka Knechtová
Lenka Knechtová
zobrazit profil Ondřej Hýsek
Ondřej Hýsek
zobrazit profil Marek Ošťádal
Marek Ošťádal
zobrazit profil Ondřej Kovařík
Ondřej Kovařík
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Iva Kalátová
Iva Kalátová
zobrazit profil Pavel Růžička
Pavel Růžička
zobrazit profil Michal Stehlík
Michal Stehlík