Nick Cave

Nick Cave

Datum narození: 22. 9. 1957
Místo narození: Warracknabeal, Austrálie
Profese: zpěvák, skladatel, scenárista, spisovatel, herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Nick Cave se proslavil v rodné Austrálii a po celém světě nejen jako zpěvák a skladatel, ale též coby scenárista a spisovatel.

V osmi letech začal Nick Cave, celým jménem Nicholas Edward Cave, chodit do sboru. Profesionální kariéru zahájil v 70. letech 20. století se skupinou The Birthday Party.

NICK CAVE BYL V PRAZE V ROCE 2017

Po jejím rozpadu roku 1983 stál u zrodu kapely Nick Cave and the Bad Seeds. V letech 2006 až 2011 Nick Cave působil v uskupení Grinderman.

Nick Cave složil hudbu k filmům

Písně Nicka Caveho byly použity v řadě filmů, např. Vřískot 3, Shrek 2 nebo Harry Potter a Relikvie smrti (1. část). K několika snímkům složil hudbu (mj. Země bez zákona, Králové, Blonde) či napsal scénář (Země bez zákona nebo The Proposition).

Kromě toho se Nick Cave předvedl jako herec, a to např. ve filmech Nebe nad Berlínem, Baby Trouble Hole, Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem. Úspěch slavily i jeho knihy (A uzřela oslice anděla či King Ink).

Cave pohřbil již dva ze čtyř synů

V roce 2000 Nick Cave získal italské hudební ocenění Premio Tenco a roku 2005 spolu s Warrenem Ellisem australskou cenu Australian Film Institute Awards za nejlepší hudbu k filmu The Proposition.

O NICKU CAVEM ČTĚTE ZDE>>

Nick Cave se ženil dvakrát. V letech 1990 až 1996 byla jeho manželkou novinářka Viviane Carneiro, s nímž má syna Luka. Roku 1999 si vzal herečku Susii Bick, která mu porodila syny Earla a Athura, který v 15 letech nepřežil pád z útesu. Syna jménem Jethro, jenž je již také po smrti, mu přivedla na svět modelka Beau Lazenby.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Josef Melen
Josef Melen
zobrazit profil Amelie Siba
Amelie Siba
zobrazit profil Martin Skála
Martin Skála
zobrazit profil Šimon Ornest
Šimon Ornest
zobrazit profil Janis Sidovský
Janis Sidovský
zobrazit profil Michal Ambrož
Michal Ambrož
zobrazit profil Dáša Vokatá
Dáša Vokatá
zobrazit profil Jackpot Daniels
Jackpot Daniels