Woody Harrelson

Woody Harrelson

Datum narození: 23. 7. 1961
Místo narození: Midland, Texas, USA
Výška: 177 cm
Profese: herec, dramatik, ekologický aktivista
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Woody Harrelson se proslavil zejména díky dramatu Miloše Formana Lid versus Larry Flynt, v němž si zahrál hlavní roli, vydavatele pánského časopisu Hustler.

Průlomovou rolí Woody Harrelson, jehož celé jméno je Woodrow Tracy Harrelson, byla postava barmana Woodyho Boyda v televizním seriálu Na zdraví.

Za své výkony ve filmech Lid versus Larry Flynt, Posel a Tři billboardy kousek za Ebbingem Woody Harrelson získal nominace na Oscara.

Na Zlatý glóbus byl Woody Harrelson nominován za snímky Lid versus Larry Flynt a Posel, dále pak v kategorii Nejlepší herec v minisérii nebo TV filmu, a to za televizní historické drama Prezidentské volby a za krimi seriál Temný případ.

Woody Harrelson si zahrál v řadě dalších populárních projektů. Jmenujme např. filmy Tahle země není pro starý, Podfukáři, Hunger Games, Wilson, Solo: Star Wars Story, Muž z Toronta či Champions.

Přes své výrazné úspěchy na filmovém plátně Woody Harrelson nezanevřel na seriálovou tvorbu. Jednu z hlavních rolí, politického sabotéra E. Howarda Hunta, ztvárnil v životopisném seriálu HBO Instalatéři z Bílého domu (The White House Plumbers), který diváky zavede do zákulisí skandálu Watergate.

Kromě hraní je Woody Harrelson známým ekologickým aktivistou. Angažuje se ve snahách o podporu udržitelného života a omezení klimatických změn. Coby vegan se vyjadřuje k ekologickým a etickým problémům spojeným s chovem zvířat.

Stal se silným zastáncem legalizace marihuany. Woody Harrelson otevřeně hovořil o vlastním užívání této drogy.

Věnuje se též psaní. Několik divadelních her Woodyho Harrelsona bylo uvedeno v New Yorku a v Los Angeles.

O WOODYM HARRELSONOVI ČTĚTE ZDE>>

Po krátkém svazku s herečkou Nancy Simon se Woody Harrelson v roce 2008 oženil se svou dlouholetou partnerkou, podnikatelkou Laurou Louie. Pár má spolu tři děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Bailey Bass
Bailey Bass
zobrazit profil Martin Zahálka
Martin Zahálka
zobrazit profil František Řehák
František Řehák
zobrazit profil Tomáš Weber
Tomáš Weber
zobrazit profil Anna Paquin
Anna Paquin
zobrazit profil Hunter Doohan
Hunter Doohan
zobrazit profil Zuzana Čapková
Zuzana Čapková
zobrazit profil Michele  Mercier
Michele Mercier