Michal Penk

Michal Penk

Datum narození: 19. 4. 1968
Profese: zpěvák, skladatel, hudebník
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Michal Penk byl na konci minulého století idolem dívčích srdcí. Jeho rozjetou kariéru ovšem poznamenala drogová závislost.

Zpěvák a skladatel Michal Penk patřil k dívčím idolům konce minulého století. S hity Odpusťte nám, Stín nebo O bláznech se zarýval do srdcí i do paměti mnoha posluchačů. Sám sebe si zahrál v komedii Kanárská spojka, ke které složil i hudbu. Pak propadl drogám.

Zahrál si s Lucií nebo Orchestrem Ladislava Štaidla

Michal Penk byl odmala úspěšným klavíristou. Ze skupiny Julie 2300 přešel do kapel Lucie a Bossanova. V roce 1986 nastoupil do Orchestru Ladislava Štaidla, kde s ním vystupovala zpěvačka Iveta Bartošová. Složil jí písně Útoč svou láskou, Blízko nás nebo Závod s mládím. Nějakou dobu spolu i žili.

Mimoto Michal Penk nazpíval titulní píseň k seriálu Chlapci a chlapi. V roce 1989 si založil zpěvák Michal Penk vlastní skupinu Sing sing, se kterou vydal čtyři alba. Spolupracoval i se zpěvačkou a moderátorkou Terezou Pergnerovou. Byl idolem žen všech věkových kategorií.

Michal Penk se z drogové závislosti léčil několik let. Poté si zahrál v muzikálu Tři mušketýři a vydal svou zatím poslední desku Zapomenutá slova. Většímu úspěchu se ale podruhé netěšil.

V roce 1991 se Penkovi narodil syn Christopher. Po tragicky zesnulé Ivetě Bartošové, které se snažil pomoct, s ním chodila malířka Denisa Prokopová nebo herečka Bára Fišerová.

 

Články o celebritě

Michal Penk po 29 letech v Praze: Comeback roku! Podpořila ho Pergnerová i Bočanová Michal Penk po 29 letech v Praze: Comeback roku! Podpořila ho Pergnerová i Bočanová Podařilo se mu to! Po 29 letech, během kterých si prošel mnoha krizemi, se Michal Penk (55) vrátil n... číst článek
Michal Penk o svém comebacku: Nechtěl jsem skončit jako troska! Michal Penk o svém comebacku: Nechtěl jsem skončit jako troska! Jen blázni stavěj most, jinejm pro radost,“ zpíval Michal Penk (55) v březnu v Košicích a lidé se k ... číst článek
Jitka Boho 8 měsíců po porodu získala první roli v muzikálu: Helena? Jsem mrcha jako ona! Jitka Boho 8 měsíců po porodu získala první roli v muzikálu: Helena? Jsem mrcha jako ona! Jen 8 měsíců po porodu dostala zpívající modelka Jitka Boho (31) svou první roli. Nečekaně! Zahraje ... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Iva Bittová
Iva Bittová
zobrazit profil Jana Yngland Hrušková
Jana Yngland Hrušková
zobrazit profil Martina Balogová
Martina Balogová
zobrazit profil Marian Vojtko
Marian Vojtko
zobrazit profil Nicole Scherzinger
Nicole Scherzinger
zobrazit profil Lukáš Adamec
Lukáš Adamec