Jan Charouz

Datum narození: 17. 7. 1987
Místo narození: Praha
Výška: 173 cm
Profese: automobilový závodník
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Závodník Jan Charouz začínal na motokárách a skončil v monopostu Formule 1. Stal se tak druhým Čechem, který vymetal šikany v jednom z nejrychlejších strojů světa.

Za volant usedl Jan Charouz už v sedmi letech. I bez řidičáku předjížděl malé soupeře v motokárách. První velký úspěch přišel v roce 2002, kdy přesedl do závodních automobilů. Společně s kolegou Erikem Janišem se stali nejmladšími mistry světa v historii Mezinárodního mistrovství České republiky.

JAN CHAROUZ A TĚŽKÁ BOURAČKA

Po formuli BMW dupl automobilový závodník Jan Charouz na plyn v šampionátu F3000, kde se zařadil mezi největší borce. V této sérii získal v roce 2006 titul mistra. Několik let poté se pravidelně účastnil závodů Le Mans, kde dojížděl na předních příčkách. Britský magazín Autosport ho v roce 2007 zařadil mezi deset nejlepších jezdců Le Mans Series.

O dva roky později dostal Jan Charouz cenu FIA Talent roku. Netrvalo dlouho a usedl jako testovací jezdec do monopostu F1, kde závodil například vedle Michaela Schumachera, sedminásobného mistra světa. Jeho posledním úspěcham bylo čtvrté místo ze závodu 24 hodin Le Mans 2009. Posléze začal jezdit jen příležitostně. Na TV se objevuje jako jeden z hostů komentujících závody F1.

O JANU CHAROUZOVI ČTĚTE ZDE>>

Český šinkanzen Jan Charouz a jeho snoubenka Michaela Strahlová, moderátorkou a Miss Slovenska 2000, chystali svatbu, z níž nakonec sešlo. Závodník chodil také např. s modelkou Agátou Hanychovou.

 

Články o celebritě

Exmilenec Prachařové Charouz se oženil! Nevěsta měla rozparek, který odhaloval vše Exmilenec Prachařové Charouz se oženil! Nevěsta měla rozparek, který odhaloval vše Závodník a syn podnikatele Antonína Charouze (64) Jan (31) v sobotu řekl ANO své snoubence Nele. Sva... číst článek
To je pohled! Třetí nejkrásnější Češka v Řecku předvedla své přírodní čtyřky To je pohled! Třetí nejkrásnější Češka v Řecku předvedla své přírodní čtyřky Třetí nejkrásnější Češka letošního roku, Česká Miss Earth 2018 Tereza Křivánková (23) se vrátila z d... číst článek
»Barbie« Myslivcová a boháč Charouz spolu v Monte Carlu: Tak přece milenci?! »Barbie« Myslivcová a boháč Charouz spolu v Monte Carlu: Tak přece milenci?! Jsou pár, nebo nejsou? Další spekulace, jestli je automobilový miliardář Antonín Charouz (63) životn... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Alan Babický
Alan Babický
zobrazit profil Viktor Teplý
Viktor Teplý
zobrazit profil Petr  Vampola
Petr Vampola
zobrazit profil Rostislav Osička
Rostislav Osička
zobrazit profil Tomáš  Vincour
Tomáš Vincour
zobrazit profil Pavel Horváth
Pavel Horváth
zobrazit profil Neymar Da Silva Santos Júnior
Neymar Da Silva Santos Júnior
zobrazit profil František Ptáček
František Ptáček