Mayim Bialik

Mayim Bialik

Datum narození: 12. 12. 1975
Místo narození: San Diego, Kalifornie, USA
Výška: 163 cm
Profese: herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Mayim Bialik proslavila nejvíce role neurobioložky Amy v komediálním seriálu The Big Bang Theory. Neurobiologií se zabývá i ve skutečném životě.

Mayim Bialik je patrně jednou z nejvzdělanějších hereček. Herectví sice nikdy nestudovala, ale  bakalářský titul získala v oboru neurověda, hebrejština a židovská studia. Přijali ji na Harward i Yale, ale vybrala si UCLA, kde získala titul PhD v oblasti neurovědy. Zajímavý je ji její původ. V roce 1930 její prarodiče emigrovali z Polska a částečně i Československa a Maďarska. Její hebrejské jméno nese význam „voda“ s tuto herečku výborně charakterizuje ve stylu tichá voda břehy mele.

V devadesátých letech byla Mayim Bialik jednou z velkých televizních hvězd. V roce 1994 ale dala seriálu Blossom, který ji proslavil, sbohem a na nějakou dobu, více než deset let, zmizela z hereckého světa, aby se věnovala rodině a dětem. Na scénu se plně vrátila z finančních důvodů a protože chtěla získat možnost si zahrát, dokud je ještě mladá. Když přijala roli v seriálu The Big Bang Theory, netušila o jak slavný seriál už se jedná.

Zajímavostí je, že už v první sérii se o ní Rajesh (Kunal Nayyar) zmiňuje, když hledají v seriálové scéně někoho do počtu na fyzikální olympiádu. Navrhuje vzít tu herečku z Blossom, protože má dokrotár z neurobiologie. V té době nejspíš ještě nikdo nevěděl, že přesně tahle herečka, Mayim Bialik, se v seriálu objeví jako Amy, přítelkyně Sheldona (Jim Parsons) a zajraje si právě neurobioložku, i když trošku usedlou a typickou vědkyni.

Mayim Bialik se stala součástí týmu legendárního seriálu a znovu se stala slavnou, možná ještě více než v devadesátých letech. V roce 2003 se vdala, ale po devíti letech přišel rozvod. Z manželství Mayim Bialik zůstaly dvě děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Darija Pavlovičová
Darija Pavlovičová
zobrazit profil Miroslava Součková
Miroslava Součková
zobrazit profil Nikol Kouklová
Nikol Kouklová
zobrazit profil Ladislav Trojan
Ladislav Trojan
zobrazit profil Martin Písařík
Martin Písařík
zobrazit profil Vladimír Ráž
Vladimír Ráž
zobrazit profil Adam Vacula
Adam Vacula
zobrazit profil Jakub Špalek
Jakub Špalek