Martin Preiss

Datum narození: 1. 1. 1973
Místo narození: Praha
Profese: herec, moderátor

Související celebrity

Životopis

Herec Martin Preiss se proslavil moderováním populární soutěže Chcet být milionářem? Pochází z herecké rodiny. V roce 2014 se pokusil spáchat sebevraždu.

Martin Preiss je synem Viktora Preisse a Jany Preissové. Již během studia herectví na pražském DAMU hostoval v činohře Národního divadla, kde se představil ve hrách Měsíc pro Smolaře  nebo Radúz a Mahulena. Chvíli také působil v Plzni v divadle J.K.Tyla (1996-1998). V roce 1998 se stal členem činohry Národního divadla.

MARTIN PREISS PROMLUVIL O SEBEVRAŽDĚ

Zahrál si zde mj. ve hrách Antonius a Kleopatra, Hamlet, Komik nebo Večer tříkrálový. Martin Preiss se objevuje také na televizní obrazovce. V roce 1998 si zahrál ve filmu Tři králové, dále pak Arrowsmith a Sjezd abiturientů. Často hrál i v seriálech. Účinkoval v seriálu Rodinná pouta nebo Doktoři z počátků.

Proslavil se především díky moderování soutěžního pořadu na TV NovaChcete být milionářem?, který dříve moderoval Vladimír Čech. Kromě herectví a moderování se Martin Preiss věnuje dabingu, např. ve filmu 8. míle propůjčil svůj hlas velice známému raperovi Eminemovi.

O MARTINU PREISOVI ČTĚTE ZDE>>

Martin Preiss se opakovaně dostává i do hledáčku bulvárních médií. Zvláště v roce 2014, kdy řídil před opilý a způsobil autonehodu. Koncem roku pak skončil v psychiatrické léčebně v Bohnicích, prý se pokusil o sebevraždu. S novou image se objevil v červenci 2017.

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Buchta
Petr Buchta
zobrazit profil Jiří Vyorálek
Jiří Vyorálek
zobrazit profil Ben Affleck
Ben Affleck
zobrazit profil Kateřina Sedláková
Kateřina Sedláková
zobrazit profil Marek Daniel
Marek Daniel
zobrazit profil Stella Zázvorková
Stella Zázvorková
zobrazit profil Ema Švábenská
Ema Švábenská
zobrazit profil Natálie Halouzková
Natálie Halouzková