Jan Hájek

Jan Hájek

Datum narození: 15. 9. 1978
Místo narození: Česká Třebová
Profese: herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herec Jan Hájek, držitel Ceny Thálie 2007 pro mladé činoherce do 33 let, se zabydlel i před kamerou. S bratry Hádkovými se předvedl v dramatu Kobry a užovky, které ovládlo České lvy 2016.

Jan Hájek začal hrát amatérské divadlo už na gymnáziu. Na Jiráskově Hronově se seznámil s režisérem Sergejem Fedotovem, který mu umožnil asistovat na svých zkouškách Mistra a Markétky v hradeckém Klicperově divadle, kde se mu naskytla příležitost záskoku v této hře.

JAN HÁJEK NEZKROTIL ZLÉ ŽENY

V roce 2001 začal Jan Hájek studovat herectví na JAMU v Brně. Školu ale po čtyřech semestrech opustil.Začal působit v Divadle Polárka, kde zaujal režiséra Juraje Deáka, který ho obsadil do titulní role ve své inscenaci Hamlet v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě. Jan Hájek zde v roce 2002 získal stálé angažmá a ztělesnil role v řadě her (Caligula, Hadrián z Římsů, Žebrácká opera, Královna Margot, Mein Kampf Sladký život, Zločin a trest). 

 V roce 2006 Jan Hájek získal Cenu Thálie v kategorii Talent roku. Tím se mu otevřela cesta do Národního divadla v Praze (Mimořádné události, Sluha dvou pánů, Revizor, Babička, Don Juan, Zkrocení zlé ženy). Pozván byl i k hostování v Činoherním klubu či Divadle na zábradlí.

Jan Hájek se před kamerou poprvé objevil v roce 2008 v seriálu Kriminálka Anděl. A další role na sebe nenechaly dlouho čekat, jak seriálové (Proč bychom se netopili, Škoda lásky, Nevinné lži, České století, Vraždy v kruhu, Ordinace v růžové zahradě 2), tak filmové.

O JANU HÁJKOVI ČTĚTE ZDE>>

V režii Vojtěcha Kotka si Jan Hájek zahrál v komedii Padesátky nebo v březnu 2016 několika Českými lvy oceněném dramatu Jana Prušinovkého Kobry a užovky po boku hlavních hrdinů v podání bratrů Matěje Hádka a Kryštofa Hádka.

 

Články o celebritě

Premiéra Posledního závodu: Láska, kam se podíváš! Adamczyk se Samkovou i Nedbal se svou kráskou! Premiéra Posledního závodu: Láska, kam se podíváš! Adamczyk se Samkovou i Nedbal se svou kráskou! Když celebrity nepořádají akce na podporu Ukrajiny, zvládají i běžné společenské akce a filmové prem... číst článek
»Už mi nevolejte!« Bič na obtěžující telefonáty »Už mi nevolejte!« Bič na obtěžující telefonáty Slibné investice, rychlejší internet, nebo levnější energie? Nevyžádaným reklamním voláním by mohl b... číst článek
Hájek ze seriálu Božena: Drama s vlastním tátou skončilo smrtí! Hájek ze seriálu Božena: Drama s vlastním tátou skončilo smrtí! Jako seriálový Josef Němec zažíval dramatické životní zvraty se svojí ženou. Jan Hájek (42) je ale d... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ľubica Blaškovičová
Ľubica Blaškovičová
zobrazit profil Nathanael Ruml
Nathanael Ruml
zobrazit profil Milena Dvorská
Milena Dvorská
zobrazit profil Erdogan Atalay
Erdogan Atalay
zobrazit profil Maitland Ward
Maitland Ward
zobrazit profil Vlasta Burian
Vlasta Burian
zobrazit profil Deana Horváthová Jakubisková
Deana Horváthová Jakubisková
zobrazit profil Gaia Girace
Gaia Girace