Magdaléna Sidonová

Magdaléna Sidonová

Datum narození: 11. 5. 1970
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Magdaléna Sidonová je herečkou Divadla Na zábradlí. Druhá dcera bývalého rabína Karola Sidona se pouze na divadelní jeviště neomezuje. Hrává v televizních seriálech i ve filmech.

Když bylo Madgaléně Sidonové třináct let, její otec Karol Sidon emigroval do západního Německa. Vzal s sebou například herečku Halku Třešňákovou, kterou měla jeho druhá žena s Vlastimilem Třešňákem. K divadlu přivedla Magdalénu Sidonovou její babička, bavilo ji to natolik, že začala hrát ochotnicky. Amatérský soubor Příšerné děti vedla pozdější ředitelka Divadla Na zábradlí a pedagožka Doubravka Svobodová.

Magdaléna Sidonová vystudovala herectví na DAMU. Krátce hrála v Liberci v Šaldově divadle, od roku 1993 je její scénou Divadlo Na zábradlí, tak spjaté s Václavem Havlem. Zaskvěla se třeba v Rackovi Antona Pavloviče Čechova, spolupracuje s režiséry Davidem Czesanym či Jurajem Nvotou.

Magdaléna Sidonová dává přednost činohře, stává i před kamerou. A to nejen v reklamách. Hrála ve snímcích Hanele, Babí léto, Na rozchodnou či Občanský průkaz. Nechyběla v seriálech Kriminálka Anděl, Nevinné lži, Život a doba soudce A.K. či Zázraky života.

Magdaléna Sidonová má tři děti, syna Nathana a dcery Josefu a Rebeku. Mimo hraní ráda maluje.




 

Další Herci

zobrazit profil Radka Pavlovčinová
Radka Pavlovčinová
zobrazit profil Dušan Sitek
Dušan Sitek
zobrazit profil Jana Janěková ml.
Jana Janěková ml.
zobrazit profil Jaroslav Weigel
Jaroslav Weigel
zobrazit profil Charlotte Ella Gottová
Charlotte Ella Gottová
zobrazit profil Martin Huba
Martin Huba
zobrazit profil Anna Polívková
Anna Polívková
zobrazit profil Maroš Kramár
Maroš Kramár