Marie Retková

Datum narození: 8. 6. 1956
Místo narození: Praha
Výška: 181 cm
Profese: hlasatelka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Marie Retková neodmyslitelně patří k tvářím Československé a České televize. Působila rovněž v Českém rozhlase.

Studovala žurnalistiku. Už ve dvaceti letech, tedy v roce 1977, Marie Retková, nastoupila do Československé televize jako hlasatelka. Podobně jako její kolega Miloš Frýba profesi s grácií zvládala až do zrušení všech hlasatelů veřejnoprávní televize v roce 2006.

Marie Retková získala tři ceny TýTý

Pracovala také v Českém rozhlase, moderovala na stanici Dvojka, sedm let předsedala správní radě Nadačního fondu Českého rozhlasu. V televizi dělala pořady Čétéčko a Barvy života. Nepohrdla angažmá v TV Barrandov.

Jako televizní hlasatelka Marie Retková získala v letech 1998, 1999 a 2000 ceny TýTý.

O MARII RETKOVÉ ZDE ČTĚTE ZDE>>

Retková vyhrála boj s rakovinou

Ač má Marie Retková sportovní založení a vyznává zdravý životní styl, zaskočila ji nečekaná nemoc. V televizním pořadu 13. komnata popsala svůj boj s rakovinou. Přestože šlo o boj vítězný, Marie Retková otevřeně mluvila o strachu, o roli psychiky a nutnosti silné podpory rodiny.

K uzdravení snad přispěla sportovní nátura Marie Retkové, která se projevuje i na jejím vkusu. Oblíbená moderátorka hrála závodně basketbal, tenis. Lyžovala, jezdila na koni a plavala.

Na rodinu se Marie Retková může spolehnout. S manželem Petrem Retkem má dceru Magdalénu Retkovou. I při jejím porodu zněl z blízkého televizoru hlas kolegy Miloše Frýby. Z manželova prvního manželství je dcera Alice Retková. Díky aktivním dcerám se Marie Retková stala babičkou už ve 39 letech.

 

Články o celebritě

První televizní hlasatelka Šusterová (†85): KRUTÝ TELEVIZNÍ OSUD! První televizní hlasatelka Šusterová (†85): KRUTÝ TELEVIZNÍ OSUD! Už jako osmiletá začínala v rozhlasovém vysílání. O mnoho let později vítala z obrazovky diváky coby... číst článek
Retro muzeum Praha otevírá: Do Kotvy dorazila Žilková a mnoho dalších! Cibulková řádila v kuchyni Retro muzeum Praha otevírá: Do Kotvy dorazila Žilková a mnoho dalších! Cibulková řádila v kuchyni V pražském obchodním domě Kotva se dnes otevírá Retro muzeum Praha. Jedná se o unikátní projekt, kte... číst článek
Ženatý Filip Renč (56) řádil bez manželky: Pevné objetí s blondýnkou odhalilo její zadeček! Ženatý Filip Renč (56) řádil bez manželky: Pevné objetí s blondýnkou odhalilo její zadeček! To je ale zadeček! Režisér Filip Renč (56) po vítězném míčku během tenisového zápasu ve čtyřhře tak ... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Tereza Pergnerová
Tereza Pergnerová
zobrazit profil Martina Gavriely
Martina Gavriely
zobrazit profil Hana Kousalová
Hana Kousalová
zobrazit profil Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
zobrazit profil Pavel Poulíček
Pavel Poulíček
zobrazit profil Karel Voříšek
Karel Voříšek
zobrazit profil Jolana Voldánová
Jolana Voldánová
zobrazit profil Eduard Hrubeš
Eduard Hrubeš