Chris Cornell

Datum narození: 20. 7. 1964
Datum úmrtí: 18. 5. 2017
Místo narození: Seattle, USA
Profese: zpěvák
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Chris Cornell byl legendární americký zpěvák a hudebník, známý z rockových kapel Soundgarden a Audioslave. V květnu 2017 spáchal sebevraždu oběšením.

Zpěvák Chris Cornell vyrostl v americkém Seattlu s pěti sourozenci. Už od dětství měl velmi vřelý vztah k hudbě a postupně začal hrát na klavír a bicí. V dospívání experimentoval s drogami a měl i problémy se zákonem. Cornell nedokončil střední školu. Pracoval v rybím velkoobchodě a byl šéfkuchařem v restauraci.

V roce 1984 Chris Cornell založil kapelu Soundgarden. Ta stála spolu s dalšími skupinami ze Seattlu, jako Nirvana, Alice in Chains či Pearl Jam, u zrodu žánru grunge. Nejúspěšnějším obdobím rockerů bylo kolem roku 1994, kdy vydali album Superunknown. Za singly Black Hole Sun a Spoonman vyhráli cenu Grammy. V roce 1997 se skupina Soundgarden rozpadla, v roce 2010 se dali opět dohromady.

VŠE O CHRISOVI CORNELLOVI ZDE

Chris Cornell měl velmi charakteristický hlas a jeho rozsah čítal čtyři oktávy. Kromě Soundgarden působil v letech 2001-2007 v rockové kapele Audioslave, kterou založil s členy skupiny Rage Against the Machine. Cornell zkoušel prorazit i sólově. Jeho nejznámějším počinem je titulní píseň k filmu Casino Royale (2006) You Know My Name.

Zpěvák Chris Cornell byl 18. května 2017 nalezen mrtvý v hotelovém pokoji v Detroitu. Legendární hudebník se oběsil jen pár hodin po koncertu s kapelou Soundgarden v Detroitu. Pohřeb Chrise Cornella proběhl 26. května na Hollywood Forever Cemetery v Los Angeles. Mezi smutečními hosty se objevili zbylí členové skupin Soundgarden a Audioslave, herci Brad Pitt, James Franco a Christian Bale či zpěváci Pharrell Williams a Dave Grohl. Chris Cornell po sobě zanechal tři děti.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Jiří Korn
Jiří Korn
zobrazit profil Montserrat  Caballé
Montserrat Caballé
zobrazit profil Vladimír 518
Vladimír 518