Oľga Haláková

Oľga Haláková

Datum narození: 9. 7. 1948
Místo narození: Bratislava
Profese: politička KDU-ČSL, výtvarnice
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Komunální politička Oľga Haláková, která byla roku 2006 zvolena starostka Bečova nad Teplou, se v parlamentních volbách 2017 stala líryní KDU-ČSL v Karlovarském kraji.

Po střední umělecko-průmyslové škole v Bratislavě se Oľga Haláková živila jako výtvarnice se zaměřením na medailérství a keramiku. Byla též učitelkou výtvarné výchovy na Základní umělecké škole v Bečově nad Teplou. Působí v Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

OĽGA HALÁKOVÁ ZDÁRNĚ PEČUJE O MĚSTO

Do komunální politiky Oľga Haláková úspěšně vstoupila roku 1994, kdy kandidovala jako nestraník za subjekt Sdružení KDU-ČSL, NK. Křeslo zastupitelky Bečova nad Teplou opakovaně obájila. Stejně jako post starostky města, jíž byla zvolena roku 2006.

V krajském zastupitelstvu Oľga Haláková poprvé usedla v roce 2000. Neuspěla však ve volbách 2008, podobně jako o čtyři roky později. Do karlovarského zastupitelstva se vrátila po volbách 2016, kdy kandidovala jako členka KDU-ČSL za subjekt STAN s podporou KOA, KDU-ČSL a TOP 09.

Opakovaně Oľze Halákové štěstí nepřálo, když se pokoušela dostat do Sněmovny. Přesto se v parlamentních volbách 2017 stala jedničkou kandidátky KDU-ČSL Karlovarského kraje.

Oľga Haláková je vdaná a má dvě děti.

 

Další Politici

zobrazit profil Otakar Ruml
Otakar Ruml
zobrazit profil Miloslava Vostrá
Miloslava Vostrá
zobrazit profil Jana Bačíková
Jana Bačíková
zobrazit profil Jiří Dort
Jiří Dort
zobrazit profil Jan Jarolím
Jan Jarolím
zobrazit profil Barack Obama
Barack Obama
zobrazit profil Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi