Barbora Srncová

Barbora Srncová

Datum narození: 5. 8. 1969
Místo narození: Praha
Profese: herečka, malířka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka a malířka Barbora Srncová, dcera zakladatele Černého divadla Jiřího Srnce, na sebe upozornila rolí Rampepurdy v seriálu Bylo nás pět.

Už jako malá se Barbora Srncová objevovala v televizních pořadech pro děti. Vystudovala Pražskou konzervatoř. Diváci ji mohli vidět v Divadle Vítězslava Nezvala v Karlových Varech, v Černém divadle Praha, Divadle Panoptikum či v Divadle Ta Fantastika.

Svou první filmovou postavu Barbora Srncová ztvárnila ve snímku Jako zajíci (1981). Od režisérky Svatavy Simonové dostala roli královské dcery Zlatovlásky v pohádce Honza a tři zakleté princezny (1984) s Martinem Stropnickým v hlavní roli či princezny Rozálie v Zlé krvi (1994).

Hlavní roli Barbora Srncová zpodobnila v krátkém filmu Růženo!, a to po boku Ivana Trojana. Objevila i v zahraničních snímcích, jako je např. životopisné drama Nehynoucí láska (1994), v němž ústřední postavu, Ludwiga van Beethovena, ztvárnil Gary Oldman.

Mezi nejznámější seriálové postavy Barbory Srncové patří bezesporu Rampepurda v Bylo nás pět, dále pak Boženka v Případech detektivní kanceláře Ostrozrak či učitelka v Dobré čtvrti.

Kromě herectví se Barbora Srncová věnuje malířství.

Otcem Barbory Srncové je držitel Medaile Za zásluhy, zakladatel Černého divadla, režisér a výtvarník Jiří Srnec, matkou malířka Emma Srncová.

Prvním manželem Barbory Srncové se stal kadeřník žijící ve Švédsku Kaare Kvevik, se kterým má dceru Emmu (narozena 1997). Podruhé se provdala za herce a zpěváka Petra Rajcherta.

 

Další Herci

zobrazit profil Matthew Perry
Matthew Perry
zobrazit profil Lenka Krobotová
Lenka Krobotová
zobrazit profil Deana Horváthová Jakubisková
Deana Horváthová Jakubisková
zobrazit profil Roman Skamene
Roman Skamene
zobrazit profil Marek Salvet herec
Marek Salvet herec
zobrazit profil Daniela Bambasová
Daniela Bambasová
zobrazit profil Kim Kardashian
Kim Kardashian
zobrazit profil Jaroslav Dušek
Jaroslav Dušek