Anna Paquin

Anna Paquin

Datum narození: 24. 7. 1982
Místo narození: Winnipeg, Kanada
Výška: 165 cm
Profese: herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka Anna Paquin již ve svých jedenácti letech získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli v dramatu Piano.

V dětství se Anna Paquin věnovala gymnastice, baletu, plavání, lyžování, hraní na violu, violoncello a klavír. V roce 1993, kdy jí bylo jedenáct let, se stala do té doby druhou nejmladší vítězkou Oscara v historii. Zlatou sošku získala za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli v dramatu Piano.

ANNA PAQUIN HVĚZDOU MFF KARLOVY VARY

Anna Paquin absolvovala Hutt Intermediate School na Novém Zélandu a Windward School v Los Angeles. Studovala na Kolumbijské univerzitě, školu ale opustila, aby se mohla plně soustředit na svou hereckou kariéru.

Známou se Anna Paquin stala, když se začala objevovat v úspěšných snímcích, jako jsou např. Taková normální holka (1999), Na pokraji slávy (2000), Ukradni, co můžeš (2001) nebo tetralogie X-Men (2000, 2003, 2006, 2014).

U kritiků i televizních diváků si Anna Paquin získala ohlas rolí Sookie Stackhouse v hororové sérii Pravá krev z produkce HBO, za kterou roku 2008 obdržela Zlatý glóbus za nejlepší herecký výkon v dramatickém seriálu.

Herečka podporuje charitativní organizace, jako jsou např. Children's Hospital Los Angeles nebo Make-A-Wish Foundation.

O ANNĚ PAQUIN ČTĚTE ZDE>>

Anna Paquin, která se veřejně hlásí k bisexualitě, se narodila v kanadském Winnipegu učitelce angličtiny Mary Paquin a středoškolskému učiteli tělocviku Brianu Paquinovi. Má bratra Andrewa, který se stal režisérem, a sestru Katyu.

S o dvanáct let starším hercem Stephenem Moyerem, jehož si Anna Paquin, celým jménem Anna Helene Paquin, vzala roku 2010 v soukromé rezidenci v kalifornském Malibu, má dvě děti - Poppy Moyer a Charlie Moyer.

 

Další Herci

zobrazit profil Lucie Štěpánková
Lucie Štěpánková
zobrazit profil Daniel  Brühl
Daniel Brühl
zobrazit profil Shameik Moore
Shameik Moore
zobrazit profil Olivia Colman
Olivia Colman
zobrazit profil Robert  Englund
Robert Englund
zobrazit profil Tereza Vítů
Tereza Vítů
zobrazit profil Jan Skopeček
Jan Skopeček
zobrazit profil Sienna Miller
Sienna Miller