Renáta Suchánková

Renáta Suchánková

Místo narození: Pardubice
Profese: choreografka, bývalá tanečnice

Související celebrity

Životopis

Někdejší tanečnice Renáta Suchánková je autorkou choreografií muzikálů Krysař a Bílý motýl. Spolupracovala na choreografii muzikálů Hello, Dolly! nebo Evita.

Začínala jako aktivní tanečnice. Od roku 1976 Renáta Suchánková účinkovala v Československém státním souboru písní a tanců a v letech 1982 až 1983 byla angažována do muzikálu Kiss Me Kate a Cikánského barona v rakouském Bregenzu.

RENÁTA SUCHÁNKOVÁ PROMLUVILA O NEVĚŘE

Kromě pořadů Tanec a čas, Slovanské tance nebo Zlatá brána v Československé televizi Renáta Suchánková natáčela pravidelně pro německou televizi Baden-Baden. Účinkovala rovněž v souboru Chorea Bohemica.

V roce 1994 Renáta Suchánková vystudovala obor choreografie na Hudební a taneční fakultě Akademie múzických umění v Praze. Roku 1998 začala pracovat jako choreografka pořadů TV Nova, módních přehlídek, ale i tanečních představení českých folklorních souborů.

Podílela se na pohybové spolupráci činoherních inscenací Divadla Broadway nebo Činoherního klubu. Renáta Suchánková je autorkou choreografií muzikálů Krysař a Bílý motýl. S divadlem Studio DVA spolupracovala na choreografii muzikálu Hello, Dolly! nebo Evita.

O RENÁTĚ SUCHÁNKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

S manželem Michalem Suchánkem, hercem, bavičem a moderátorem, má Renáta Suchánková dceru Bereniku a syna Jáchyma.

 

Další Umělci

zobrazit profil Katarína Štumpfová
Katarína Štumpfová
zobrazit profil Štěpán Kozub
Štěpán Kozub
zobrazit profil Petr Faltus
Petr Faltus
zobrazit profil Pavlína Pížová
Pavlína Pížová
zobrazit profil Tomáš Třeštík
Tomáš Třeštík
zobrazit profil Marta Drastíková
Marta Drastíková
zobrazit profil Marie Steinová
Marie Steinová
zobrazit profil Eliška Podzimková
Eliška Podzimková