Jan Lipavský

Jan Lipavský

Datum narození: 2. 7. 1985
Profese: politik České pirátské strany, manažer, analytik
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Politik České pirátské strany Jan Lipavský byl v letech 2017 až 2021 poslancem. V prosinci se stal ministrem zahraničních věcí.

Studoval mezinárodní vztahy na univerzitě v Česku a v Anglii. Před vstupem do politiky Jan Lipavský rozvíjel kariéru v soukromém sektoru, např. ve společnostech McKinsey & Company či ZOOT. Postupně se vypracoval do manažerských pozic v oblasti informačních technologií v bankovnictví.

JAN LIPAVSKÝ OZNAČIL PETŘÍČKA ZA POCHEHO LOUTKU

Jan Lipavský se zajímá o tajné služby

Věnuje se především bezpečnosti a zahraniční politice. Zaměřil se na vznik zákona chránícího strategická odvětví české ekonomiky před ztrátou citlivých dat a know-how. Jan Lipavský také kontroluje činnost českých tajných služeb a zasazuje se o zachování jejich nezávislosti.

Členem České pirátské strany se Jan Lipavský stal roku 2015. V parlamentních volbách 2017 byl zvolen poslancem, a to z pátého místa pražské kandidátní listiny Pirátů. V dolní komoře působil do podzimu 2021.

Posléze se Jan Lipavský stal adeptem na post ministra zahraničních věcí ve vládě Petra Fialy (ODS). Jmenován byl 17. prosince 2021.

O JANU LIPAVSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Jan Lipavský je ženatý a má dceru.

 

Články o celebritě

Fiala uhájil křeslo předsedy a kritizoval lži ANO. Ve vedení ODS je nově žena, uspěla Eva Decroix Fiala uhájil křeslo předsedy a kritizoval lži ANO. Ve vedení ODS je nově žena, uspěla Eva Decroix Žádné překvapení se nekonalo. Petr Fiala obhájil křeslo předsedy ODS. Dostal 424 hlasů z 481 platnýc... číst článek
Opozice grilovala Fialu kvůli kampeličce:  Neskutečná mafie, hřímal Babiš Opozice grilovala Fialu kvůli kampeličce: Neskutečná mafie, hřímal Babiš Kampelička, kde měl uložené peníze premiér Petr Fiala (59, ODS), včera opět rozbouřila Sněmovnu. Šéf... číst článek
Výměna českého velvyslance v Moskvě: Vláda už rozhodla o konci Pivoňky, na tahu je Pavel Výměna českého velvyslance v Moskvě: Vláda už rozhodla o konci Pivoňky, na tahu je Pavel Dny mandátu českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňky (54) se podle všeho chýlí ke konci. Jak B... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Pavel Sehnal
Pavel Sehnal
zobrazit profil Marta Nováková
Marta Nováková
zobrazit profil Volodymyr Zelenskyj
Volodymyr Zelenskyj
zobrazit profil Jevhen Perebyjnis
Jevhen Perebyjnis
zobrazit profil Josef  Pravda
Josef Pravda
zobrazit profil Jiří Snížek
Jiří Snížek
zobrazit profil Květa Matušovská
Květa Matušovská