Martin Rausch

Martin Rausch

Datum narození: 9. 10. 1977
Přezdívka: Pyco
Místo narození: Bratislava, Slovensko
Výška: 181 cm
Profese: textař, moderátor, hudební dramaturg
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Martin Rausch přezdívaný „Pyco“ je sympatický a talentovaný textař, moderátor a hudební dramaturg v jedné osobě. TV Prima si ho vybrala pro svůj X Factor.

Martin Rausch vystudoval hotelovou školu, ale povolání si vybral z úplně jiného oboru. Nikdy se netajil tím, že je velkým fanouškem populární hudby, a tak se už v patnácti letech ucházel o pozici hudebního redaktora na slovenském Fun Radiu. Po nástupu do rádia však připravoval podklady pro moderátory a byl nucen číst hudební zprávy a uvádět písničky na přání.

MARTIN RAUSCH - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Dnes je Martin Rausch velmi žádaným moderátorem. Za své moderování byl však ze začátku dost kritizován. Později ho proslavilo až moderování slovenské Superstar, kterou uváděl spolu se svou kolegyní Adelou Banášovou.

Z rádia se Martin Rausch dostal do televize, kde uváděl pořad o vaření a dostal nabídku na moderování Superstar. Tenkrát bral pozvání na konkurz jako žert nebo jako doplnění své osoby do počtu uchazečů. STV (Slovenská televize) měla ale vizi, že sestaví tým z neznámých tváří a na Martina Rausche dostala produkce dokonce tip. Svůj tehdejší výběr považuje Martin Rausch za štěstí, které mu přineslo dostatečnou popularitu.

Martin Rausch po boku Adely Banášové odmoderoval na Slovensku tři řady Superstar a poté dostal nabídku na moderování česko slovenské soutěže Česko Slovensko má talent. Ten moderoval společně se zpěvákem Jakubem Prachařem a před kameru se spolu postavili celkem v pěti řadách. V roce 2014 Martin Rausch moderoval soutěž X Factor, tentokrát už bez Jakuba Prachaře.

Martin Rausch sám sebe nepovažuje za dobrého moderátora a připouští, že se jednou může vrátit k profesi, kterou vystudoval. Mimo moderování se věnuje ještě hudební dramaturgii nebo píše texty. Je hudebním dramaturgem několika menších divadelních představení a také pořadu Nevesta pre milionára, kterou v roce 2006 odvysílala televize Markíza.

Martin „Pyco“ Rausch se s pozitivními ohlasy na svůj moderátorský um setkal ve stejném roce, kdy moderoval galavečer vyhlášení výsledků hudební ankety Slávik 2006.

O MARTINU RAUSCHOVI ČTĚTE ZDE>>

Martin Rausch je mimo jiné také dobrodruh, který rád cestuje. Každoročně tráví dovolenou na cestách hlavně po Řecku. Je svobodný. Údajně měl pletky se slovenským hercem Jánem Koleníkem.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Jaromír Nohavica
Jaromír Nohavica
zobrazit profil Beata Hlavenková
Beata Hlavenková
zobrazit profil Zdeněk Hrášek
Zdeněk Hrášek
zobrazit profil Aleš Lehký
Aleš Lehký
zobrazit profil Vladivojna La Chia
Vladivojna La Chia
zobrazit profil Petr Malásek
Petr Malásek