Petr Leška

Petr Leška

Datum narození: 16. 11. 1975
Místo narození: Chomutov
Váha: 80 kg
Výška: 174 cm
Profese: Hokejový útočník
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník a zlínský patriot Petr Leška vždy bavil publikum nenapodobitelnými technickými kousky. Vychytralý centr a výtečný nahrávač je dvojnásobným mistrem hokejové extraligy (2004, 2014). Sportovní kariéru ukončil v květnu 2015.

Nestárnoucí tahoun zlínského hokeje Petr Leška působil ve Zlíně od roku 1995, jiné barvy oblékal pouze ve dvou letech (v Plzni a Spartě). V sezoně 2003/2004 oslavil historicky první zlínský titul, po deseti letech pomohl dotáhnout tým k extraligovému triumfu znovu.

Hokejový mág Petr Leška v lednu 2013 zaznamenal 800. bod v extralize a je historicky druhým nejproduktivnějším hráčem ligy, zároveň je suverénně nejlepším nahravačem v dějinách naší nejvyšší soutěze. V ročníku 2001/2002 ovládl kanadské bodování a v sezoně 2003/2004 byl podle hlasování fanoušků aktérem nejkrásnější akce sezony. Z překvapivých fintiček modrožluté devatenáctky nejčastěji těžil kanonýr a trojnásobný nejlepší střelec extraligy Jaroslav Balaštík, který se stal Leškovým nerozlučným parťákem.

Elitní střední útočník Petr Leška je také nejodolnějším hokejistou extraligy, jako první odehrál 500 zápasů bez přerušení. Za celou kariéru utrpěl jediné zranění, v play-off 2005 si po faulu litvínovského Daniela Brandy zlomil kotník.

Chomutovský rodák Petr Leška je majitelem celkem sedmi extraligových medailí: 2x zlato (Zlín), 3x stříbro (Zlín) a 2x bronz (Zlín, Sparta). Otec dvou synů Kristiána a Ondřeje nakoukl i do národního týmu. V patnácti zápasech za českou reprezentaci zaznamenal 4 góly a 9 asistencí.

 

Články o celebritě

Kašík o sestupu: Oproti Ukrajině je to maličkost. Přál bych si zůstat Kašík o sestupu: Oproti Ukrajině je to maličkost. Přál bych si zůstat Dělal vše možné, chvílemi i nemožné. Ani gólmanská kouzla Libora Kašíka však definitivní sestup Zlín... číst článek
Fajn život. Fajn hokej. Fajn Zlín. Jak najít ideál ve čtrnácti dnech Fajn život. Fajn hokej. Fajn Zlín. Jak najít ideál ve čtrnácti dnech BLOG MICHALA KOŠTUŘÍKA | Musela to být fakt dřina. Celých čtrnáct dní usilovné práce na příchodu nov... číst článek
Svoboda pro Svobodu. Hokejový Zlín dál trčí v zajetí. Spása v nedohlednu Svoboda pro Svobodu. Hokejový Zlín dál trčí v zajetí. Spása v nedohlednu Veřejnost se „nažrala“. Trenér Robert Svoboda pod tlakem výsledků, výkonů a negativní nálady kolem h... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Jaroslava Kretschmerová
Jaroslava Kretschmerová
zobrazit profil Kamila Janovičová
Kamila Janovičová
zobrazit profil Pavel Bosák
Pavel Bosák
zobrazit profil Rosa Leslie
Rosa Leslie
zobrazit profil Michal Šmarda
Michal Šmarda
zobrazit profil Taťána Míková
Taťána Míková
zobrazit profil Eva Kantůrková
Eva Kantůrková