Láďa Hruška

Datum narození: 13. 2. 1978
Místo narození: Městec Králové
Profese: reportér, kuchař
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Ladislav Hruška, kterému nikdo neřekne jinak než Láďa Hruška, je televizní reportér, potravinový inspektor a kuchař, který svými levnými produkty, dovádí profesionální kuchaře k šílenství.

Láďa Hruška vystudoval pedagogickou fakultu na univerzitě v Hradci Králové, ale v roli učitele biologie a chemie příliš dlouho nepobyl. V roce 2002 se vydal nabírat první novinářské zkušenosti do regionálního deníku, kde působil jako redaktor. Později si vyzkoušel i práci pro rádio a televizi.

V roce 2012 dostal na televzi Nova pozici potravinového inspektora, který v supermarketech kontroloval data spotřeby a čerstvost potravin. Následně se ujal role kuchařského experimentátora, který za minimální částku, vytvoří ''chutné'' jídlo. Nezapomenutelným se stal recept na kuřecí kůžičky, které údajně způsobily nevolnosti televiznímu štábu. Další lahůdkou, kterou Láďa Hruška pobavil, ale na druhé straně i pohoršil televizní diváky, byl jeho pokus s namazaným chlebem, který se dostal až do hlavní zpravodajské relace. Hruškovy levné recepty těžko snáší Zdeněk Pohlreich, který si ve svém pořadu oblékl tričko s přeškrtnutou hruškou. Tím dal jasně najevo, co si o ''kuchaři'' myslí. V jedné z přednášek ho dokonce nazval gastronomickým analfabetem.

V září 2014 vydal Láďa Hruška ve spolupráci s TV Nova knižní vydání svých počinů nazvané Vaříme s Láďou Hruškou, která se ihned stala bestsellerem. Původní náklad 30 tisíc kusů byl vyprodán za neuvěřitelné tři dny a konečný počet výtisků se musel více jak zdesetinásobit! Po Vánocích 2014 stav prodaných kuchařek atakoval hranici 400 tisíc výtisků. Pro srovnání, světového bestselleru 50 odstínů šedi se v České republice prodalo zhruba 200 tisíc kusů. „O tom, že se prodá přes 300 tisíc výtisků, jsem tajně snil, doteď mě však nenapadlo, že se tento sen splní,'' prohlásil na účet nejprodávanější naučné knihy za posledních 25 let Hruška. Nic ale netrvá věčně a v únoru 2015 ukončil za nejasných důvodů spolupráci s TV Nova

Ladislav Hruška je svobodný, ve svém volném čase se věnuje skautingu, má rád nocleh pod otevřenou oblohou v přírodě. V gastronomii nepohrdne těstovinami.

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Karel Voříšek
Karel Voříšek
zobrazit profil Taťána Míková
Taťána Míková
zobrazit profil Zorka Hejdová
Zorka Hejdová
zobrazit profil Jiří Janeček
Jiří Janeček
zobrazit profil Petr Vojnar
Petr Vojnar
zobrazit profil Marcela Skřivánková
Marcela Skřivánková
zobrazit profil Petr Suchoň
Petr Suchoň
zobrazit profil Martin Smolík
Martin Smolík