Tomáš Hyka

Datum narození: 23. 3. 1993
Místo narození: Mladá Boleslav
Váha: 72 kg
Výška: 180 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Tomáš Hyka, který se roku 2017 stal členem české reprezentace, svůj první gól v zámořské NHL vstřelil v únoru 2018 v barvách Las Vegas Golden Knights.

S hokejem Tomáš Hyka začínal v BK Mladá Boleslav, kde prošel dorostem. Od roku 2011 dvě sezony útočil za Gatineau Olympiques (QMJHL), dále pak hrál za Färjestads BK (Švédsko) a VIK Västerås HK (SWE2), aby se roku 2014 vrátil do BK Mladá Boleslav, který již působil v české extralize.

TOMÁŠ HYKA - ROZHOVOR NEJEN O MĚSTĚ HŘÍCHŮ

Hyka v NHL bodoval jako nováček

Členem reprezentace se Tomáš Hyka stal roku 2017, kdy český tým skočil sedmý na mistrovství světa, které se konalo v Německu a ve Francii. Trenér Josef Jandač jej roku 2018 nominoval do sestavy na MS v Dánsku, kde nároďák vybruslil opět sedmé místo.

O TOMÁŠI HYKOVI ČTĚTE ZDE>>

V únoru 2018 vstřelil svůj první gól v NHL. Tým Las Vegas Golden Knights, jehož byl tehdy nováčkem, i díky němu rozdrtil Vancouver 6:3. Záhy byl útočník Tomáš Hyka draftován do mužstva Chicago Wolves (AHL).

Coby útočník ruského Čeljabinsku (KHL) byl Tomáš Hyka nominován do české hokejové reprezentace na ZOH 2022 v Pekingu, kde tým vypadl v osmifinále.

O ZOH V PEKINGU ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Dva obři do akce. Sparta se chystá na svátek s Dynamem. A Třinec se baví Dva obři do akce. Sparta se chystá na svátek s Dynamem. A Třinec se baví Ještě se neplave směr play off. Tahle dráha je v extralize pořád schovaná, ale ve středu se pozornos... číst článek
Kometa vstala z hrobu! Má hledat posilu do branky. Bek s dírou v noze Kometa vstala z hrobu! Má hledat posilu do branky. Bek s dírou v noze Než zažijete něco podobného, počkáte si. Asi hodně dlouho. Hokejisté Komety zvedli své fanoušky ze s... číst článek
Doping a 116 kilo. Mandát se odrazil ze dna: Pan Varaďa si mě vzal do parády Doping a 116 kilo. Mandát se odrazil ze dna: Pan Varaďa si mě vzal do parády Nohy zase kmitají extrémně rychle. Jan Mandát začíná připomínat Jana Mandáta z éry před svým dopingo... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Lukáš Vácha
Lukáš Vácha
zobrazit profil Filip Chytil
Filip Chytil
zobrazit profil Aleš  Hemský
Aleš Hemský
zobrazit profil Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger
zobrazit profil Patrik Gedeon
Patrik Gedeon
zobrazit profil  Vladimír Sičák
Vladimír Sičák
zobrazit profil Gabriela Soukalová
Gabriela Soukalová
zobrazit profil Jaroslav Volf
Jaroslav Volf