Zdeněk Bergman

Zdeněk Bergman

Datum narození: 16. 8. 1959
Místo narození: Teplice
Profese: pedagog, neúspěšný kandidát SENÁTORA 21 v senátních volbách 2018
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Pedagog Zdeněk Bergman, ředitel gymnázia a komunální politik, se ve volbách do horní komory 2018 stal kandidátem hnutí SENÁTOR 21 a Volba PRO! Teplice v obvodu č. 32 - Teplice. Neuspěl. Novou šanci dostal po smrti Jaroslav Kubery.

Po Gymnáziu Teplice Zdeněk Bergman studoval učitelství matematiky a zeměpisu na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde též získal doktorát. V roce 1983 začal na svém „mateřském“ gymplu vyučovat a tři roky po Sametové revoluci 1989 se stal jeho ředitelem.

Mezi organizace, v nichž se Zdeněk Bergman prosadil, patří Československá vědecko-technická společnost a Asociace ředitelů gymnázií. V roce 2011 se stal členem Vědecké rady Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

Do politiky se Zdeněk Bergman pokusil vstoupit v krajských volbách 2012, ale neuspěl. Štěstí se na něj usmálo v komunálních volbách 2014, kdy byl jako nezávislý na kandidátce subjektu Volba PRO! Teplice, Zelení a KDU-ČSL zvolen teplickým zastupitelem.

Do senátních voleb 2018 Zdeňka Bergmana vyslala hnutí SENÁTOR 21 a Volba PRO! Teplice získat křeslo v horní komoře, a to za obvod č. 32 - Teplice. Postoupil do druhého kola, v němž ho porazil Jaroslav Kubera (ODS).

Po smrti Jaroslava Kubery se Zdeněk Bergman společně s Hynkem Hanzou utkali o jeho křeslo v Senátu.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Petr Wajsar
Petr Wajsar
zobrazit profil Ivo Slavotínek
Ivo Slavotínek
zobrazit profil Miroslav Hanel
Miroslav Hanel
zobrazit profil Martin Havel
Martin Havel
zobrazit profil Karel Havlíček
Karel Havlíček
zobrazit profil Karel Svoboda
Karel Svoboda
zobrazit profil Pavel Svoboda
Pavel Svoboda