Iris Annabel Goldsmithová

Iris Annabel Goldsmithová

Datum úmrtí: 8. 7. 2019
Profese: dědička miliardářského impéria Rothschildů

Související celebrity

Životopis

Iris Annabel Goldsmithová (†15), dědička miliardářského impéria Rothschildů, se 8. července 2019 zabila. Měla nehodu na terénní čtyřkolce.

V žilách Iris Annabel Goldsmithová, která platila za vzornou studentku internátní dívčí školy, oblíbenou mezi spolužáky i kantory, kolovala krev dvou slavných dynastií boháčů - Rothschildů a Goldsmithů.

„Byla krásná, okouzlující, inteligentní, ten nejmilejší člověk, jakého můžete potkat,“ popsal Iris Annabel Goldsmithovou pro list Daily Mail rodinný přítel. „Všichni v rodině ji zbožňovali. Zdědila otcův šarm, po mámě měla bohémské charisma.“

Půvabná a talentovaná Iris Annabel Goldsmithová ve svých patnáct letech trávila letní prázdniny 2019 na rodinné farmě, kde si na pole vyjela na terénní čtyřkolce a havarovala.

„Zavolali nás v pondělí v 15:15 (8. července 2019) k dopravní nehodě,“ sdělil mluvčí záchranné služby. „Poslali jsme sanitku, vrtulník, tým intenzivní péče a dva další záchranáře.“ Jejich úsilí bylo marné, dívka brzy zemřela.

Otcem Iris Annabel Goldsmithové byl Ben Goldsmith, finančník, ekolog a poradce na ministerstvu životního prostředí, matkou Kate Emma Rothschildová, která pracuje v hudebním průmyslu. Jejich manželství trvalo devět let, rozvedli se roku 2012 po Katině aféře s americkým rapperem. Kromě Iris mají dva syny.

Obě rodiny pocházejí z Německa. Goldsmithové si jméno Goldschmidt poangličtili v 19. století. Bankéřský a uhlobaronský klan Rothschildů zanechal výrazné stopy i na Ostravsku, kde působil do 2. světové války.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Lubomír Brož
Lubomír Brož
zobrazit profil Zdeňka Hamousová
Zdeňka Hamousová
zobrazit profil Dušan Klein
Dušan Klein
zobrazit profil Pavel Franěk
Pavel Franěk
zobrazit profil Hubert Lang
Hubert Lang
zobrazit profil Jana Bobošíková
Jana Bobošíková
zobrazit profil Marta Semelová
Marta Semelová
zobrazit profil Iveta Toušlová
Iveta Toušlová