Pavel Stodůlka

Pavel Stodůlka

Datum narození: 25. 3. 1965
Místo narození: Havířov
Profese: kandidát hnutí Nezávislí na senátora ve volbách 2020, lékař
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Pavel Stodůlka v senátních volbách 2020 za hnutí Nezávislí postoupil z 2. místa do druhého kola, a to za obvod číslo 78 - Zlín.

Po Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci Pavel Stodůlka absolvoval atestace I. a II. stupně v oboru oftalmologie. Jako první oční lékař v Česku a Rakousku získal evropský odborný titul FEBOS-CR. Vyučuje na Lékařské fakultě UK, přednáší na mezinárodních kongresech a vede kurzy pro zahraniční oční lékaře.

Na svém kontě má Pavel Stodůlka ještě další prvenství: první Čech - člen výboru odborných společností AECOS (Americko-evropský kongres oční chirurgie) a ESCRS (Evropská společnost kataraktových a refrakčních chirurgů).

Je organizátorem a prezidentem Zlínského a Pražského očního festivalu, na nichž se setkávají čeští i zahraniční oční lékaři. Pavel Stodůlka operoval např. někdejšího prezidenta Václava Klause či houslového virtuose Václava Hudečka. Vrátil zrak pacientovi, který byl 53 let slepý.

Do senátních voleb 2020 bezpartijního Pavla Stodůlku poslalo hnutí Nezávislí získat křeslo v horní komoře za obvod č. 78 - Zlín. Uspěl v prvním kole, z něhož postoupil do druhého, a to z 2. místa.

Pavel Stodůlka je ženatý. S manželkou Janou má syna a dceru.

O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2020 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil James Newton Howard
James Newton Howard
zobrazit profil Zuzana Baudyšová
Zuzana Baudyšová
zobrazit profil Lukáš Kašpar
Lukáš Kašpar
zobrazit profil Roman Vojtek
Roman Vojtek
zobrazit profil Tomáš  Vincour
Tomáš Vincour
zobrazit profil Jiří Bartoška
Jiří Bartoška
zobrazit profil Martina Hingisová
Martina Hingisová
zobrazit profil Franck Ribéry
Franck Ribéry