Daniela Žáková

Daniela Žáková

Datum narození: 18. 7. 1969
Místo narození: Praha
Profese: starožitnice
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Starožitnice Daniela Žáková se do povědomí široké veřejnosti dostala jako jedena z odborníků, kteří zasedli v aukční komisi v pořadu televize Prima Poklad z půdy.

Po absolvování oděvní průmyslovky v Praha 7 Daniela Žáková pracovala v Oděvní službě a šila na zakázku pro úzký okruh klientek. Po Sametové revoluci 1989 si otevřela butik s oblečením.

Vášeň ke starožitnostem se u Daniely Žákové probudil před lety, když vypomáhala kamarádce Simoně Šustkové, spolumajitelce starožitností ALMA a aukčního domu Valentinum VII, v jejím obchodě.

Svůj vlastní obchod se širokým sortimentem starožitností zejména z období art deco a secese si Daniela Žáková otevřela v roce 2006 na Újezdě na Malé Straně v Praze 1.

V roce 2018 se Daniela Žáková provdala za svého dlouholetého partnera Bernarda Malera. Dva roky nato, těsně před vypuknutím koronavirové epidemie, obchod prodala, jelikož se rozhodla věnovat se společně s manželem, který je též starožitník, byznysu v zahraničí.

Do paměti televizního publika se Daniela Maler-Žáková dostala díky účinkování v zábavném pořadu TV Prima Poklad z půdy, v němž společně s kolegy-experty v miniaukci hodnotí a nakupuje nejrůznější předměty, které přinesli diváci.

Úlohy moderátora pořadu Poklad z půdy se ujal Jan Rosák.

Mezi záliby Daniely Maler-Žákové patří vaření, dobré víno a jídlo, cestování, historie, památky, lyžování a plvání.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Vítězslav Lavička
Vítězslav Lavička
zobrazit profil Michal Kučera
Michal Kučera
zobrazit profil Václav Vydra
Václav Vydra
zobrazit profil Martin Dvořák
Martin Dvořák
zobrazit profil Marcela Melková
Marcela Melková
zobrazit profil Olena Zelenská
Olena Zelenská
zobrazit profil Marek Lambora
Marek Lambora
zobrazit profil Luboš Peterka
Luboš Peterka