Ivana Mádlová

Ivana Mádlová

Datum narození: 31. 3. 1966
Místo narození: Sokolov
Profese: politička hnutí ANO 2011, všeobecná sestra, pedagožka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí ANO 2011 Ivana Mádlová coby ředitelka Alzheimer centra v parlamentních volbách 2021 získala křeslo ve Sněmovně. Zvolena byla v Plzeňském kraji.

Po střední zdravotnické škole Ivana Mádlová, rozená Správková, pracovala jako zdravotní sestra na kardiologické jednotce intenzivní péče ve Fakultní nemocnici v Plzni. Poté byla mj. asistentkou hlavní sestry FN v Plzni.

Mádlová šéfkou katedry na VŠ v Plzni

V letech 1996 až 2000 si Ivana Mádlová vzdělání doplnila bakalářským oborem ošetřovatelství na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni. Nedlouho nato byla vedoucí katedry ošetřovatelství na nově vybudované Vysoké škole v Plzni.

V roce 2003 Ivana Mádlová absolvovala magisterský obor učitelství odborných předmětů pro střední zdravotnické školy na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

Záhy Ivana Mádlová získala titul PhDr. na Univerzitě Palackého v Olomouci v oboru Pedagogika a titul MBA na Prague Bussiness School při VŠE v Praze. Vypracovala se až na post ředitelky pražského centra ALZHEIMER HOME Modřany.

Do politiky členka hnutí ANO 2011 Ivana Mádlová vstoupila v komunálních volbách 2014, po nichž usedla do Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 1 a stala se tamní 1. místostarostkou a též zastupitelkou města Plzně.

Ve volbách 2016 byla Ivana Mádlová zvolena do Zastupitelstva Plzeňského kraje, ale na post záhy rezignovala. Ve volbách 2018 obhájila posty zastupitelky. Na funkci v městském zastupitelstvu rezignovala v dubnu 2021.

Do parlamentních voleb 2021 si hnutí ANO Ivanu Mádlovou vybralo jako jedničku své plzeňské kandidátky. Získala poslanecký mandát.

Mezi koníčky Ivany Mádlové patří sport. Hrála volejbalovou 1. národní ligu za Slavii VŠ Plzeň.

Ivana Mádlová je vdaná a má syna.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Milan Daďourek
Milan Daďourek
zobrazit profil Tomáš Petříček
Tomáš Petříček
zobrazit profil Marek Hilšer
Marek Hilšer
zobrazit profil Jana Bobošíková
Jana Bobošíková
zobrazit profil Petr Ježek
Petr Ježek
zobrazit profil Václav Hampl
Václav Hampl
zobrazit profil Miloslav Rozner
Miloslav Rozner