Markéta Juřicová

Markéta Juřicová

Datum narození: 10. 9. 2000
Místo narození: Ostrava
Profese: 1. spolupředsedkyně strany Levice, kuchařka, pekařka, malířka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Markéta Juřicová byla na jaře 2020 na rok zvolena spolupředsedkyní strany Levice, která v parlamentních volbách 2021 neuspěla.

Ze střední školy, kde studovala malbu, musela Markéta Juřicová kvůli finančním problémům rodiny odejít. Pracovala mj. jako cukrářka či na lakovně letadel. Roku 2019 začala vařit v restauraci.

Juřicová bojuje za právo na bydlení

Angažuje se v nestranických hnutích. Na Ostravsku se Markéta Juřicová jako členka kolektivu Probuď domy podílela na organizaci kampaní proti společnosti RESIDOMO (bývalé RPG byty). Účastní se mezinárodních setkání Evropské akční koalice pro právo na město a na bydlení, podílí se na mezinárodních kampaních za dostupné bydlení.

V prosinci 2019 vstoupila do Strany demokratického socialismu, které se v rámci sloučení s iniciativou Skutečná levice v únoru 2021 přejmenovala na stranu Levice. Na jaře téhož roku byla Markéta Juřicová zvolena spolupředsedkyní strany, a to na rok.

Do parlamentních voleb 2021 Markéta Juřicová vkročila coby dvojka olomoucké kandidátky Levice. Strana neuspěla, žádný poslanecký mandát nezískala.

Mezi koníčky Markéty Juřicové patří vaření, pečení a cizí jazyky. Ovládá angličtinu a domluví se německy, španělsky i italsky.

Markéta Juřičná je zasnoubená.

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Zbyněk Stanjura
Zbyněk Stanjura
zobrazit profil Marek Ošťádal
Marek Ošťádal
zobrazit profil Jaroslav Palas
Jaroslav Palas
zobrazit profil Jan Kuchař
Jan Kuchař
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská
zobrazit profil Zdeněk Ondráček
Zdeněk Ondráček
zobrazit profil Marek Výborný
Marek Výborný
zobrazit profil Theresa Mayová
Theresa Mayová