Marek Slabý

Marek Slabý

Datum narození: 10. 3. 1965
Místo narození: Tábor
Profese: 3. senátora za obvod č. 13 - Tábor, lékař
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Marek Slabý coby prezident Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR ve volbách 2022 získal křeslo v Senátu za obvod č. 13 - Tábor.

Po gymnáziu v rodném Táboře studoval na Fakultě dětského lékařství 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Následně Marek Slabý získal čtyři atestace: 1. stupně Anesteziologie a resuscitace (1993), 2. stupně Anesteziologie a resuscitace (1997), urgentní medicína (1999) a veřejné zdravotnictví (2004).

Slabý učil, psal a byl soudní znalec

Od roku 1990 Marek Slabý tři roky pracoval na ARO v Okresní nemocnici Tábor. Poté působil v Zdravotnické záchranné službě Tábor, jejímž ředitelem se stal v roce 2000. Pět let nato začal šéfovat Zdravotnickou záchrannou službu Jihočeského kraje.

V roce 2015 Marek Slabý získal titul MBA na pražském institutu CEMI, v roce 2020 na pražské Academy of Health care Management titul LL.M.

Stal se členem řady expertních a poradních skupin, roku 2009 prezidentem Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR. Kromě toho držitel mnoha ocenění Marek Slabý také vyučoval, působil jako soudní znalec a psal do odborných časopisů.

Zastupitelem se Slabý stal roku 2002

Do politiky Marek Slabý vstoupil roku 2002, kdy byl jako nestraník za hnutí Tábor 2020 zvolen do tamního zastupitelstva (nějakou dobu byl i radní města).

Ve volbách 2022, do nichž Marek Slabý kandidoval jako nestraník za hnutí Tábor 2020 a v rámci koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) získal mandát senátora za obvodu č. 13 - Tábor.

Mezi koníčky Marka Slabého patří působení v organizaci Junák - český skaut.

Marek Slabý je ženatý a má dvě děti.

 

Další Politici

zobrazit profil Šárka Štruplová Růžičková
Šárka Štruplová Růžičková
zobrazit profil Bohuslav Procházka
Bohuslav Procházka
zobrazit profil Lucie Potůčková
Lucie Potůčková
zobrazit profil Kamal Farhan
Kamal Farhan
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Miloslava Rutová
Miloslava Rutová
zobrazit profil Recep Erdogan
Recep Erdogan
zobrazit profil Eva Decroix
Eva Decroix