Kristína Farkašová

Kristína Farkašová

Datum narození: 1. 7. 1982
Místo narození: Bratislava, Slovensko
Profese: herečka, moderátorka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka Kristína Farkašová na sebe české diváky upozornila hlavní rolí v pěti Českými lvy ověnčeném thrilleru Pouta. Ona sama nominaci neproměnila.

Po divadelní dramaturgii na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě Kristína Farkašová vystudovala pražskou DAMU. Poté se věnovala psaní divadelních recenzí. Roku 2004 začala hrát v Radošinském naivném divadle a hostovat v Činoherním klubu.

O KRISTÍNĚ FARKAŠOVÉ ČTĚTE ZDE>>

České filmové fandy na sebe Kristína Farkašová upozornila v komedii Poslední plavky (2008) s Petrem Čtvrtníčkem v hlavní roli. Nejen diváky, ale i kritiky upoutala v thrilleru Pouta (2009), v němž excelova Ondřej Malý. Za ztvárnění role Kláry byla nominována na Českého lva. Film jich získal pět, avšak atraktivní zrzka odešla bez sošky.

V rodném Slovensku si Kristína Farkašová zahrála v řadě seriálů, jako jsou mj. Rodinné tajomstvá, Ordinácia v ružovej záhrade, Nesmrtelní, Hoď svišťom, Nevinní či Tajné životy, v Česku např. v krimi sérii Cirkus Bukowsky a sáze Vyprávěj. Roku 2008 se pustila do moderování pořadů Postav dom, zasaď strom a Cestoviny.

Kristína Farkašová pochází z herecké rodiny: dědeček Ladislav Farkaš, otec Boris Farkaš. Rok byla provdaná za herce, skladatele a zpěváka Kamila Mikulčíka. V květnu 2018 si vzala moderátora Juraja Hajdinu, jemuž již v červnu 2013 porodila dvojčata Matildu a Elu.

 

Další Herci

zobrazit profil Jakub Janatka
Jakub Janatka
zobrazit profil John Malkovich
John Malkovich
zobrazit profil Julia Roberts
Julia Roberts
zobrazit profil Christina Ricci
Christina Ricci
zobrazit profil Viktor Limr
Viktor Limr
zobrazit profil Sabina Rojková
Sabina Rojková