Celeste Buckingham

Datum narození: 3. 5. 1995
Místo narození: Curych, Švýcarsko
Výška: 162 cm
Profese: zpěvačka, skladatelka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka a skladatelka Celeste Buckingham, talentovaná Slovenka studující v americkém Nashvillu, začala dobývat svět už v osmnácti.

Celeste Rizvana Buckingham, známá jako Celeste Buckingham, studovala Belmontskou univerzitu v americkém Nashville ve státě Tennessee. Narodila se ve švýcarském Curychu ve švýcarsko-americké rodině. Do tří let žila na Aljašce, potom se jeji rodina přestěhovala na Slovensko, kde vyrůstala a začala svoji hudební karieru.

CELESTE BUCKINGHAM MEZI NAHÁČI

Písničky začala Celeste Buckingham psát písničky ve dvanácti letech. Úspěšný singl Blue Guitar je jedna z jejich prvních písní. Debutové album Don´t Look Back obsahuje rané hity jako Nobody Knows a její velký hit Run Run Run, který se stal jedním nejhranějších v radiích na Slovensku, ale i u nás. Často se hraje i v radiích na celém světě.

Druhé album Where I belong, obsahující hit I was wrong, vydala Celeste Buckingham se slovenským raperem Majkem Spiritem. Dále má na svém kontě rockovy singl Never Be You, duet Gone s mladší sestrou a skladatelkou Carmen Buckingham a úspěšný popový hit Crushin´ My Fairytale.

Když bylo Celeste Buckingham patnáct, matka ji přihlásila do druhé série soutěže Česko Slovenská SuperStar, kde se dostala do finále.

O CELESTE BUCKINGHAM ČTĚTE ZDE>>

V roce 2012 byla nominována na cenu MTV EMA. V roce 2013 získala tři ocenění, dvě ceny radií za nejhranější skladbu a za nejlepší popovou ženskou umělkyni roku a tři prestižní ceny, které byly předány v TV přenosu. V roce 2014 byla porotkyní X Faktoru spolu s Ondřejem Gregorem Brzobohatým, Sisou Sklovskou a Oto Klempířem.

Celeste Buckingham chodila se zpěvákem Matějem Vávrou. Posléze její srdce získal DJ Bruno Malík. Dalším jejím partnerem se stal Aleš Mlátilík, ředitel slevového portálu. Ani tento vztah nevyšel, v květnu 2019 oznámili rozchod.

 

Články o celebritě

Celeste Buckinghamová (26) ze SuperStar: Vyhoření, úzkosti, deprese! Celeste Buckinghamová (26) ze SuperStar: Vyhoření, úzkosti, deprese! Hvězda Česko Slovenské SuperStar Celeste Buckinghamová (26) opět zabrousila do temných vod své duše ... číst článek
Česko i Slovensko v šoku ze smrti Lasici (†81) na jevišti: Zemřel krásně, štká Žilková, Havlová či Kalousek Česko i Slovensko v šoku ze smrti Lasici (†81) na jevišti: Zemřel krásně, štká Žilková, Havlová či Kalousek Obrovský šok, z kterého se bude těžké vzpamatovat. Ve věku 81 let zemřel v neděli večer přímo během ... číst článek
Otevřená zpověď Celeste Buckinghamové: Zpěv se mi zhnusil! »Vyhořela« a řešila to jídlem a spánkem Otevřená zpověď Celeste Buckinghamové: Zpěv se mi zhnusil! »Vyhořela« a řešila to jídlem a spánkem Slovenská zpěvačka Celeste Buckinghamová (26) na instagramu přiznala znechucení nad svou hudební kar... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Jiří Schelinger
Jiří Schelinger
zobrazit profil  Annabelle (Anna Žitníková)
Annabelle (Anna Žitníková)
zobrazit profil Dolores O’Riordan
Dolores O’Riordan
zobrazit profil Petr Chovanec
Petr Chovanec
zobrazit profil Tomáš Klus
Tomáš Klus
zobrazit profil Pavel Vítek
Pavel Vítek
zobrazit profil Petr "Hoggy" Lexa
Petr "Hoggy" Lexa