Pavel Bělobrádek

Datum narození: 25. 12. 1976
Místo narození: Náchod
Profese: politik KDU-ČSL, veterinář

Související celebrity

Životopis

Politik Pavel Bělobrádek byl předsedou KDU-ČSL, jemuž se v říjnu 2013 podařilo stranu přivést zpátky do Sněmovny. Ve volbách 2021 opět obhájil poslanecký mandát.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA, vystudoval Veterinární a farmaceutickou univerzitu v Brně, Fakultu veterinární hygieny a ekologie (1995 až 2001 MVDr. a 2004 až 2008 PhD.). V roce 2003 získal atestaci I. stupně na Státní veterinární správě České republiky. Absolvoval Vysokou školu CEVRO Institut, Liberálně konzervativní akademii (2009 až 2010) a získal postgraduální MPA program - Bezpečnostní a krizový management.

PAVEL BĚLOBRÁDEK O SVÉ NELÉČITELNÉ NEMOCI

Pavel Bělobrádek mezi lety 2001 až 2009 působil na Krajské veterinární správě pro Královéhradecký kraj jako veterinární inspektor. Roku 2004 se stal členem KDU-ČSL. V letech 2009 až 2010 byl krajským tajemníkem Pardubického kraje. Roku 2010 se stal lidoveckým předsedou.

Ve volbách v říjnu 2013 se Pavlu Bělobrádkovi podařilo KDU-ČSL přivést zpátky do Sněmovny. V lednu 2014 se stal místopředsedou vlády pro vědu a výzkum ve vládě Bohuslava Sobotky, která skončila v prosinci 2018.

Do voleb 2017 strana Pavla Bělobrádka vyslala jako lídra kandidátky Královéhradeckého kraje. Mandát sice obhájil, ale rozhodl se ve volbách 2018 kandidovat do Senátu v obvodu č. 47 - Náchod. Avšak neuspěl. Ve druhém kole jej porazil Martin Červíček za ODS.

Posléze Pavel Bělobrádek oznámil, že již nebude kandidovat na post šéfa strany. Ve funkci jej nahradil Marek Výborný, který byl zvolen předsedou na sjezdu v březnu 2019.

Ve volbách 2020 se Pavel Bělobrádek stal lídrem kandidátky Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, Volba pro město a Nestraníci). V listopadu 2020 byl zvolen 2. náměstkem tamního hejtmana.

V parlamentních volbách 2021 Pavel Bělobrádek opět obhájil křeslo v dolní komoře.

O PAVLU BĚLOBRÁDKOVI ČTĚTE ZDE>>

Pavel Bělobrádek je ženatý, s manželkou Janou mají syna Josefa a dcery Anežku a Marii.

V rozhovoru Pavel Bělobrádek přiznal, že antidepresiva jsou součástí jeho života. Není tajemstvím, že mu lékaři diagnostikovali roztroušenou sklerózu. Každý den si dává injekci s interferony, což jsou tělu mnohem bližší látky než kortikoidy, které mají řadu vedlejších účinků. Preventivně pak užívá antidepresiva.

Pavel Bělobrádek se přirovnal k hokejistům. Hokejista jde od zápasu k zápasu, dělá krok za krokem, žádné velké plány. Musí počítat s tím, že by jednou mohl skončit na invalidním vozíku.

 

 

 

 

 




 

Články o celebritě

Sněmovní obstrukce: Tajný vzkaz Schillerové?! Co psala na papírku Faltýnkovi a proč Sněmovní obstrukce: Tajný vzkaz Schillerové?! Co psala na papírku Faltýnkovi a proč Popáté v tomto roce zachvátily Sněmovnu opoziční obstrukce. Poslanci tak byli nuceni »makat« dnem i ... číst článek
O odkladu se vědělo, řekl Fiala. Koalice se dohodla předem, na hlasování chce nejvyšší možnou účast O odkladu se vědělo, řekl Fiala. Koalice se dohodla předem, na hlasování chce nejvyšší možnou účast Na odkladu hlasování o sporné novele pandemického zákona na páteční odpoledne se podle premiéra Petr... číst článek
Hamáček mizí, jeho manželka zůstává: Kloudová má vést kabinet ministra Blažka Hamáček mizí, jeho manželka zůstává: Kloudová má vést kabinet ministra Blažka Ředitelkou kabinetu nového ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) se má stát Gabriela Kloudová, m... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jan Horník
Jan Horník
zobrazit profil Cyril Svoboda
Cyril Svoboda
zobrazit profil Stanislav Mackovík
Stanislav Mackovík
zobrazit profil Michal Zuna
Michal Zuna
zobrazit profil Ludvík Šulda
Ludvík Šulda
zobrazit profil Radim Sršeň
Radim Sršeň
zobrazit profil Justin Turdeau
Justin Turdeau
zobrazit profil Jozef Regec
Jozef Regec