Barbora Hrzánová

Datum narození: 22. 4. 1964
Místo narození: České Budějovice
Profese: herečka, dabérka, zpěvačka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Barbora Hrzánová se proslavila rolí postižené dívky v Renčově snímku Requiem pro panenku. Opakovaně byla nominována na Českého lva.

Talent Barbora Hrzánová zdědila po otci, slavném herci Jiřím Hrzánovi, jehož život předčasně ukončila tragédie - pád z pátého patra, při němž utrpěl vážná zranění, kterým krátce nato podlehl. Bylo mu 41 let. I manžel Barbory Hrzánové Radek Holub, s nímž se seznámila na divadelních prknech, je herec. Mají spolu syna Antonína.

BARBORA HRZÁNOVÁ A KOZA PRO TIBET

Bára Hrzánová zazářila v Torontu

První větší filmovou rolí Barbory Hrzánové byla postižená dívka, kterou si zahrála ve filmu Filipa Renče Requiem pro panenku (1991). Nezapomenutelnou dvojici zde vytvořila s kolegyní Aňou Geislerovou. Barbora Hrzánová byla za ztvárnění této postavy oceněna na filmovém festivalu v Torontu.

Barbora Hrzánová uspěla i u dětských diváků, a to díky svém netypickému hlasu. Namluvila např. seriál pohádkových příběhů Čtyři uši na mezi, vydala album Logopedické pohádky. Hrála v řadě komedií, jako je Čert ví proč (2003).

Hrzánová dostala divadelní ceny

Společně s manželem Radkem Holubem si Bára Hrzánová zahrála třeba v dramatu Juraje Herze Dívka a kouzelník (2008). V komedii Zdeňka Tyce (1998) ztvárnili ústřední dvojici. Na Českého lva byla nominována za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, a to ve filmech Díky za každé nové ráno (1994), Spiklenci slasti (1996) a Modrý tygr (2012).

O BÁŘE HRZÁNOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Herečka Barbora Hrzánová roku 1994 získala Cenu Alfréda Radoka za nejlepší ženský herecký výkon v Čechovově Rackovi. Za inscenaci Hrdý Budžes hranou v příbramském divadle obdržela v roce 2003 Cenu Thálie.

 

 

Články o celebritě

Hrzánová to se synem vzdala: Viděla, že mám všude modřiny Hrzánová to se synem vzdala: Viděla, že mám všude modřiny Antonín Holub (26) se narodil do umělecké rodiny, jeho rodiči jsou nadaní herci Barbora Hrzánová (59... číst článek
Zpověď Václava Knopa: Trauma kvůli praskání v kostech Zpověď Václava Knopa: Trauma kvůli praskání v kostech Zahrát nesympatickou postavu tak, aby si ji celý národ zamiloval, je kumšt! Vyprávět by o tom mohl n... číst článek
Nejsilnější momenty loučení s Hlaváčovou (†85): Srdceryvný pláč vnučky a Medvecká o poslední schůzce Nejsilnější momenty loučení s Hlaváčovou (†85): Srdceryvný pláč vnučky a Medvecká o poslední schůzce V Národním divadle se rodina, přátelé, kolegové a veřejnost naposledy rozloučili s herečkou Janou Hl... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence
zobrazit profil Jamie Dornan
Jamie Dornan
zobrazit profil Michael Zegen
Michael Zegen
zobrazit profil Ivana Korolová
Ivana Korolová
zobrazit profil Pavla Dostálová
Pavla Dostálová
zobrazit profil Peter Krause
Peter Krause
zobrazit profil Zdenka Procházková
Zdenka Procházková
zobrazit profil Elizabeth Lail
Elizabeth Lail