Barbora Antonová

Barbora Antonová

Datum narození: 3. 10. 1968
Místo narození: Brno
Profese: politička, pedagožka, překladatelka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Barboru Antonovou, předsedkyni Žít Brno nominovalo její hnutí spolu s TOP 09 a se Stranou zelených v moravské metropoli do senátních voleb v říjnu 2016. Barbora Antonová je nesmírně aktivní žena, obhajuje lidská práva, pracuje v neziskových organizacích, překládá a učí.

Brněnská rodačka vystudovala na Masarykově univerzitě češtinu a francouzštinu. Vedle nich Barbora Antonová ovládá další čtyři světové jazyky. Francouzština a čeština jí přirostly k srdci. V 90. letech 20. století překládala a opravovala odborné texty i beletrii pro prestižní nakladatelství.

Posléze začala učit, a to právě na Masarykově univerzitě. Vedla hned několik profilových předmětů, bez nichž se románská studia neobejdou. Přešla poté do Domu umění města Brna, starala se o jeho komunikaci s veřejností. Věnovala se i marketingu. Barbora Antonová bez učení nemohla být, a tak v roce 2015 vyrazila na Ukrajinu, aby tamním zájemcům přiblížila češtinu. Vrátila se do Brna a pro hospic Tabita tvoří public relations.

Do politiky Barbora Antonová zabrousila až v roce 2014. Stala se první předsedkyní hnutí Žít Brno, do městského zastupitelstva se ale přes úspěch hnutí ve volbách v témže roce nedostala.

V roce 2016 se v senátních volbách stala v Brně vyzývatelkou úřadujícího lidoveckého senátora Stanislava Juránka. Barboře Antonové si ve volbách nekladala malé cíle. "Ráda bych se zasadila o lepší postavení neformálních pečujících, tedy osob, které se dlouhodobě starají o své hendikepované nebo nemocné blízké,“ zdůvodnila svou kandidaturu.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2016 ZDE

Stanislav Juránek se rozhodl svůj post obhajovat. Mezi konkurenty se objevil hostorik Jiří Pernes, jehož nominovaly ODS a Moravané, starosta brněnských Vnohrad Jiří Čejka z ČSSD i vysokoškolský učitel Michal Burian za STAN. Jedinou ženou mezi brněnskými rivaly o senátorský mandát byla Barbora Antonová.

 

Další Politici

zobrazit profil Ondřej Hýsek
Ondřej Hýsek
zobrazit profil Miloš Zeman
Miloš Zeman
zobrazit profil Karel Sládeček
Karel Sládeček
zobrazit profil Stanislav Grospič
Stanislav Grospič
zobrazit profil Zuzana Brzobohatá
Zuzana Brzobohatá
zobrazit profil Jakub Kulhánek
Jakub Kulhánek
zobrazit profil Karel Šidlo
Karel Šidlo
zobrazit profil Tomáš Třetina
Tomáš Třetina