Milan Brázdil

Milan Brázdil

Datum narození: 5. 11. 1962
Místo narození: Uherské Hradiště
Profese: politik hnutí ANO 2011, lékař, záchranář
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí ANO 2011 Milan Brázdil, od roku 2013 poslanec, v senátních volbách 2022 postoupil do druhého kola, v němž neuspěl.

Po absolvování všeobecného lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové Milan Brázdil získal atestace v oborech všeobecná medicína a urgentní medicína. Působil jako náčelník zdravotnické služby výsadkové brigády speciálního určení Prostějov.

MILAN BRÁZDIL - STÍŽNOST KVŮLI HULVÁTSTVÍ

Brázdil dostal Zlatý záchranářský kříž

Od roku 1991 Milan Brázdil pracoval jako samostatný lékař Letecké zdravotnické záchranné služby v Olomouci. V letech 2004 až 2005 vykonával ještě funkci ředitele olomouckého územního odboru Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

Milan Brázdil je držitelem několika licencí a certifikátů. V roce 2010 mu tehdejší prezident Václav Klaus předal Zlatý záchranářský kříž za to, že zachránil život muži, kterého do srdce zasáhla metr a půl dlouhá tříska z pily.

Brázdilovi pomohly preferenční hlasy

Lékař Milan Brázdil se do politiky pokoušel vstoupit ve volbách 2006, a to jak v komunálních, tak parlamentních. Neúspěšně. Cesta do dolní komory se mu otevřela roku 2013, kdy byl jako nestraník zvolen za hnutí ANO 2011. Stalo se to díky preferenčním hlasům, s nimiž přeskočil i olomouckého lídra Jaroslava Faltýnka.

O rok později se opět pod křídly hnutí Andreje Babiše Milan Brázdil dostal do Zastupitelstva města Olomouc. Bodoval zase díky preferenčním hlasům. V senátních volbách 2016 se stal kandidátem hnutí ANO v obvodu č. 61 - Olomouc. Do horní komory zvolen nebyl.

V parlamentních volbách 2017 se Milanu Brázdilovi podařilo obhájit poslanecký mandát. V komunálních volbách 2018 neuspěl, skončil jako první náhradník. Po volbách 2021 v sněmovním křesle setrval.

V senátních volbách 2022 Milan Brázdil za ANO v obvodu č. 61 - Olomouc postoupil do druhého kola, v němž neuspěl.

O MILANU BRÁZDILOVI ČTĚTE ZDE>>

Rodák z Uherského Hradiště Milan Brázdil je ženatý a má dvě děti.

 

Další Politici

zobrazit profil Ivana Váňová
Ivana Váňová
zobrazit profil Aleš Juchelka
Aleš Juchelka
zobrazit profil Drahoslav Ryba
Drahoslav Ryba
zobrazit profil Miloslav Zeman
Miloslav Zeman
zobrazit profil Jiří Maštálka
Jiří Maštálka
zobrazit profil Monika Červíčková
Monika Červíčková
zobrazit profil Jaroslav Dvořák
Jaroslav Dvořák
zobrazit profil Martin Bursík
Martin Bursík